PROJEKTI
Usvojene izmjene Urbanističkog projekta zbog gradnje Avaz Ski Towera
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 11 listopada, 2019
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Članovi Općinskog vijeća sarajevske općine Centar na današnjoj sjednici usvojili su odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna Urbanističkog projekta “Centrotrans-Alhos” I faza kojim je omogućena gradnja suvremenog poslovnog kompleksa, uključujući i dva poslovna nebodera, odnosno tornja „Avaz Twist Tower“.

Kako je pojasnio općinski načelnik Nedžad Ajnadžić izmjene se rade na zahtjev „Avaz roto pressa“ d.o.o. da bi se stekli uvjeti za izgradnju drugog tornja ove kompanije.

– U konačnici cilj izmjena je izmjena granice obuhvata, što podrazumijeva istu ili manju ili veću katnost, ali vrlo je važno da se u novom projektnom rješenju dodatna parking mjesta osiguravaju u podzemnim garažama, a predviđeno je i hortikulturno uređenje – kazao je Ajnadžić.

Podsjetimo, grupacija Avaz predstavila je ranije ove godine i to tijekom trajanja Sarajevo Business Foruma investicioni projekt vrijedan 100 milijuna eura – Avaz Ski Tower.

Toranj je po projektu visok 250 metara a planirana lokacija je uz postojeći Avazov toranj.

Kako je ranije najavljeno iz ove kompanije, toranj sa sadržajem oko njega činio bi jedinstven i multifunkcionalan kondominij.

Planirano je da toranj ima kancelarijski prostor, stanove za prodaju, hotel i rotirajući restoran na krovu.

U podnožju bi se kreirao šoping centar s radnjama do 60 m2. Predviđena je i garaža iza tornja s 500 parking mjesta.

Tagovi:
Povezani članci

1

2