SARAJEVO INDUSTRY FAIR - SIF 2023
Uspješno završen prvi industrijski događaj u Sarajevu nakon petnaest godina
Manager BiH 21 svibnja, 2023

 

Sarajevo Industry Fair, prvi po redu industrijski sajam u Sarajevu, završio je svoje izdanje za pamćenje. Ovaj pionirski događaj, koji je okupio vodeće industrijske kompanije iz Bosne i Hercegovine i regije, pokazao je snagu i inovativnost našeg industrijskog sektora.

 

Sarajevo Industry Fair, održan od 18. do 20. svibnja 2023., privukao je brojne posjetitelje, stručnjake i predstavnike industrije koji su imali priliku istražiti najnovije tehnologije, proizvode i usluge iz različitih sektora. Na sajmu su bile prisutne kompanije iz područja proizvodnje, energetike, metalurgije, građevinarstva, informacijske tehnologije i mnogih drugih sektora. Preko 95 kompanija iz Bosne I Hercegovine I regije izlagalo je ove prve sajamske godine svoje proizvode I novitete na tržištu.

Posjetitelji su imali priliku razgovarati s izlagačima, upoznati se s njihovim proizvodima i uslugama te se informirati o najnovijim trendovima i inovacijama u industriji. Sarajevo Industry Fair pružio je platformu za uspostavljanje poslovnih kontakata, razmjenu ideja i stvaranje novih poslovnih mogućnosti.

Ovaj događaj također je bio popraćen nizom stručnih predavanja, panela i radionica kojima su vodeći stručnjaci iz industrije dijelili svoja znanja, iskustva i vizije za budućnost. Sudionici su imali priliku čuti o najnovijim tehnološkim inovacijama, trendovima održivosti i digitalizaciji te drugim ključnim temama koje oblikuju industriju. Zanimljive panel diskisije vodile su se na temama "Zeleni beton" kao i "Solarna energija-potencijelni, sadašnjost I budućnost". Telekomunikacijski partner sajma, kompanija M:tel je ujedno i bila pokrovitelj ovih panel diskusija. Svoje prezentacije o novitetima na tržištu održale su kompanije M:tel, Isospan, EMT Solar kao i Institut za standardizaciju Bosne i Hercegovine.

Sarajevo Industry Fair 2023 bio je ne samo prilika za promociju i umrežavanje, već i platforma za poticanje gospodarskog razvoja. Ovaj događaj je dodatno jačao ulogu Sarajeva kao industrijskog središta te poticao suradnju i razmjenu znanja između kompanija, institucija i stručnjaka.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo uspješnim završetkom prvog izdanja Sarajevo Industry Faira i zahvalili svim izlagačima, posjetiteljima, partnerima i sponzorima koji su pridonijeli njegovom uspjehu. Planirajući veću i još bolju manifestaciju u sljedećim godinama, organizatori su najavili da će Sarajevo Industry Fair postati redoviti događaj koji od momenta svog osnivanja teži da postane mjesto okupljanja i promocije svih značajnih proizvođaća i zastupnika iz BiH, regiona, Evrope i svijeta.

Ispred organizacije Sarajevo Industry Fair posebna zahvalnost ide partnerima sajma: Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo,  Ministrastvu za privredu Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvu privrede Srednjobosanskog Kantona, telekomunikacijskom partner kompanijama M:tel, Raiffeisen Leasing, NLB Banka d.d. i Croatia Osiguranje.

Medijski partneri sajma su TV kuće ARENA SPORT, PINK BH, portali Dnevni avaz, bosnainfo, srpskainfo i blic, Manager.ba i mkvadrat, novinska kuća AVAZ te RSG radio grupacija.

 

PR / Manager.ba
 

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
STIPE KRIŠTO, B KRUG
Birao je: Njemačka ili Livno
DR. GORAN ĐUZEL, POLIKLINIKA VITALIS
Javni zdravstveni sustav mora biti zdrav
JOSIP MARTINOVIĆ
Hercegovačka vina imaju dobru cijenu, vrijeme je za sljedeću razinu