GRANTOVI
USAID poziva mala i srednja poduzeća iz BiH da iskoriste novi bespovratni grant
manager.ba/akta.ba BiH 04 ožujka, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

Putem poziva se može aplicirati za sredstva do 50.000 konvertibilnih maraka za nabavku strojeva, opreme i druge vrste stalnih sredstava za rad.

 

USAID projekat “Diaspora Invest” je raspisao javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava kompanijama u Bosni i Hercegovini koje imaju dokazivo suvlasništvo ili poslovno partnerstvo sa članovima bh. dijaspore.

Putem poziva se može aplicirati za sredstva do 50.000 konvertibilnih maraka za nabavku strojeva, opreme i druge vrste stalnih sredstava za rad.

Riječ je o osmom pozivu ovog tipa, čiji je cilj podrška malim i srednjim preduzećima (d.o.o.) koja nisu starija od tri godine. Poziv je fokusiran na kompanije koje rade u sektorima poljoprivrede, energetike, turizma, IKT, metaloprerade, drvoprerade te u drugim proizvodno-prerađivačkim sektorima.

Kroz grant program i aktivnosti tehničke podrške USAID projekt “Diaspora Invest” je podržao preko 140 kompanija.

Većinom je riječ o poslovnim subjektima čiji su suvlasnici Bosanci i Hercegovci koji su se nedavno vratili u BiH, ali i oni koji još uvijek borave van zemlje.

Također, Projekt podržava kompanije koje su zahvaljujući poslovnim vezama sa dijasporom pokrenule biznise u BiH, ostvarile pristup stranim tržištima ili su prenosom znanja i tehnologija preko bh. dijaspore pokrenule nove oblike proizvodnje i usluga u našoj zemlji.

Rok za slanje projektnih prijedloga je 31.03.2021. (do 16:00h).

Tagovi:
Povezani članci

1