INVESTICIJE
UniCredit banka želi investirati u infrastrukturne i energetske projekte u BiH
Manager.ba/akta.ba BiH 08 svibnja, 2019

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i njegov zamjenik i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda primili su jučer direktora UniCredit grupacije za Centralnu i Istočnu Evropu Niccolu Ubertallija. 

Razgovarali su o mogućnostima daljnjeg investiranja u BiH, kao i o još snažnijem prisustvu UniCredit banke u našoj državi.

Predsjedavajući Zvizdić je zahvalio na spremnosti banke da ulaže u razvoj BiH i istaknuo da su otklonjeni nedostaci u načinu vođenja monetarne politike.

Razgovarali su i o finansijskoj stabilnosti, kao i o usklađenosti cjelokupne bankarske regulative.

Predsjedavajući Zvizdić je naglasio važnost uspostavljanja patnerskih odnosa i rekao da je neophodno intenzivirati suradnju i stvoriti kvalitetnu poslovnu klimu.

Direktor Ubertalli je izrazio zadovoljstvo radom u BiH i regionu i rekao da je UniCredit banka zainteresirana za investiranje u infrastrukturne i energetske projekte u BiH.

Sastanku su prisustvovali i Dalibor Ćubela, predsjednik Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar i Gordan Pehar, predsjednik Uprave UniCredit Bank a.d. Banja Luka, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Tagovi:
Povezani članci

1

2