TEŠANJ
U Tešnju se pravi odjeća za brendove Versace, Cavali, Dolce&Gabbana…
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 13 veljače, 2018

Tijekom 19 godina kompanija Contessa u Tešnju je proizvela više od 2 miliona različitih odjevnih predmeta, isključivo na zahtjevno evropsko tržište. Prošle godine uložili su znatan novac u proširenje kapaciteta pa se mogu očekivati još veći uspjesi.

Proizvode isporučuju i takvim imenim kao što su: Versace, Cavali, Dolce & Gabbana, Diadora, Sportalm, Moschino, Uni&forma, Goretex i drugi, javlja ZOS radio. 

Svojim kapacitetima, kvalitetom, cijenom i rokom isporuke Contessa nema problema sa plasmanom, nego štoviše ima problema da prihvati nove upite, a da ne naruši postojeće obaveze.

Proizvodni kapaciteti su kontinuirano obnavljani i modernizovani, a prošle godine je realizovana značajna investija u građevinske objekte, mašine i proizvodni softver.

Izgrađeno je novih 700 m2 proizvodno skladišnog prostora (ukupno 2.200 m2), kupljene su nove mašine. Ukupna vrijednost investicije iznosi preko 300.000 KM.

Contessa danas zapošljava oko 190 radnika.

Danas se na 6 proizvodnih linija proizvode tri grupe proizvoda: sportska odjeća sa posebnim karakteristikama, specijalna odjeća i proizvodi za namještaj (stolice, fotelje i sl.).

Od ukupne proizvodnje 99% proizvoda ide do stranog kupca direktno ili preko namještaja koje Contessini kupci izvoze.

Kupac sportske opreme iz Italije je jedan od najvećih svjetskih inovatora u ovoj oblasti. Jedna od karakteristika sportske opreme je da u bilo kakvim temperaturnim uslovima odjeća sprečava gubitak energije (toplote) sportiste.

Proizvodni softver obezbjeđuje da nakon skeniranja i pakovanja proizvoda u ambalažu kupac istog momenta ima informaciju o tome jer ima pristup on-line.

Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb