POSLOVNI KLUB
U Skoplju održana osnivačka skupština "Makedonsko-bh. poslovnog kluba"
Manager.ba/Akta.ba Regija 31 listopada, 2018

Osnivačka skupština Makedonsko-bosanskohercegovačkog poslovnog kluba, čije je osnivanje inicijativa Ambasade Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji, održana je jučer u Skoplju.

Osnivačkoj skupštini Udruženja nazočila je veleposlanica BiH u Republici Makedoniji Lepa Babić, kao i počasna konzulica BiH u Republici Makedoniji sa sjedištem u Bitoli Biljana Damjanovska Jančevska.

Na održanoj osnivačkoj skupštini izabran je predsjednik Poslovnog kluba, generalni direktor Vinarije Tikveš Radoš Vukučević, kao i predsjednici i članovi Upravnog i Nadzornog odbora, a usvojeni su i osnivački akti, status i program rada.

Veleposlanica Babić je tijekom obraćanja nazočnima izrazila zadovoljstvo, jer je inicijativa Ambasade BiH u Skoplju realizirana održavanjem osnivačke skupštine Poslovnog kluba čiji su osnivači ugledne bosanskohercegovačke i makedonske kompanije i pojedinci.

Ocijenila je da odgovornost za unaprjeđenje ekonomske suradnje dvije zemlje nije samo na institucijama, već i na samim privrednicima, te da je s toga i značajno osnivanje Poslovnog kluba putem kojeg će privrednici imati priliku da razmatraju prijedloge i predlažu inicijative za unaprjeđenje ekonomske suradnje BiH i Makedonije, ali i da bude platforma za međusobno povezivanje privrednika.

U tom pogledu naglasila je da bi jedna od aktivnosti Poslovnog kluba mogao biti dodatan angažman na realizaciji inicijative za uvođenje direktne avionske linije između Sarajeva i Skoplja.

Predsjednik Poslovnog kluba Radoš Vukičević je u obrazloženju usvojenog  programa rada predložio da do kraja prvog kvartala naredne godine bude organiziran "B2B" susret privrednika iz Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije.

Udruženje će biti otvoreno za prijem novih članova, pravnih i fizičkih osoba zainteresiranih da daju svoj doprinos unaprjeđenju ekonomske suradnje Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

Povezani članci

1

2

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo