RIMAC ZAPOŠLJAVA
U potrazi za novim i iskusnim financijskim menadžerom
Manager.ba/jutarnji.hr Regija 12 listopada, 2018
Izvor fotografije:
Rimac Automobili

Poznata kompanija iz Svete Nedelje, Rimac Automobili, u potrazi je za novim financijskim menadžerom.

Kako je na svom Facebook profilu objavio Mate Rimac, idealni kandidat je osoba s iskustvom u financijskom menadžmentu koja će “pomoći u strukturiranju financijske okosnice mlade i brzorastuće tvrtke”.

Rimac Automobili, tvrtka koja danas broji više od 400 zaposlenika, s otvorenim uredima u Svetoj Nedelji, Splitu i Osijeku, treba stručnjaka koji će izgraditi kompleksne financijske modele, izrađivati precizna i pouzdana financijska izvješća u realnom vremenu, te surađivati s menadžmentom oko ključnih financijskih pitanja.

– Potrebno je iskustvo, ali i volja da učite i radite u vrlo intenzivnom i brzom okruženju – napisao je Rimac te u istoj objavio najavio da će se njihov financijski tim, koji trenutno čini osmero ljudi, u budućnosti dodatno proširivati.

Prema podacima portala Poslovna Hrvatska, prosječna neto plaća radnika u kompaniji prošle je godine iznosila 5.353 kune, odnosno 442 kune manje nego godinu prije.

Inače, ta je automobilska tvrtka prema revidiranom poslovnom izvješću lani ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 60,05 milijuna kuna što je 13,44 milijuna kuna više u odnosu na prethodnu godinu.

Budući da su rashodi tvrtke lani iznosili nešto više od 108 milijuna kuna (skoro 64 milijuna kuna više nego 2016.), Rimac Automobili su 2017. ostvarili neto gubitak od 43,36 milijuna kuna.

Godinu ranije kompanija je završila u plusu od 1,2 milijuna kuna.

– To je rezultat svjesne odluke ispunjavanja dugoročnih ciljeva nauštrb kratkoročnih financijskih rezultata te su takvom strategijom dioničari i uprava društva usuglašeni – stoji u financijskom izvješću, a prenio je tportal.

Također, u izvještaju se naglašava i kako je tvrtka izrazito financijski stabilna jer je ukupna aktiva lani udvostručena na 258 milijuna kuna, dok su kapital i rezerve učetverostručeni na 212 milijuna kuna.

Tagovi:
Povezani članci

1

Video
JACK CANFIELD
KLJUČNE JUTARNJE NAVIKE: Pokrenite se u prvih sat vremena nakon ustajanja
SMILJAN MORI
Ako pare kvare ljude, kako ćete onda platiti račune?
DUHOVITE REKLAME
Najbolje reklame ovogodišnjeg Super Bowl-a