INVESTICIJE
U maju 2023. biće gotova rekonstrukcija Almy Business Centra u Zenici (FOTO)
manager.ba/ba.ekapija.com 29 studenog, 2022

U maju 2023. godine biće završena rekonstrukcija Almy Business Centra u centru Zenice, potvrdili su eKapiji iz zeničke kompanije Almy.

 

Kada su u pitanju započeti radovi na objektu banke, radi se isključivo o rekonstrukciji i modernizaciji postojećeg objekta, koji zadržava svoju prvobitnu namjenu – poslovni objekat, kažu iz ove komapnije.

 

- Postojeća zgrada čija je rekonstrukcija u toku jedna je od prvih poslovnih zgrada izgrađenih u Zenici davne 1963. godine. Projektant je čuveni arhitekta Karlo Kužatko. Prvobitno je nazvana zgradom Komunalne banke, kasnije u javnosti poznata kao IK banka potom ASA banka. Osim modernizacije, novim projektnim rješenjem velika pažnja posvećena je energetskoj efikasnosti objekta kao i zadovoljavanju protupožarnih i ostalih zakonskih propisa - istakli su iz kompanije Almy.

Postojeći objekat ima podrum, prizemlje i pet spratova. Dužina objekta je 49 metara, širina u prizemlju je 14,6 metara, a visina objekta je 24 metra.

Novim projektnim rješenjem unutar objekta se nalazi 59 poslovnih prostora/kancelarija ukupne kvadrature od 1.869,27 m2, pojedinačne kvadrature od 15 do 39 m2 ( sa mogućnošću spajanja), te namjenski prostor caffe picerije 52 m2, kao i šest slobodnih ostava u podrumu (ukupno 150,66 m2), pojedinačne kvadrature od 11 do 37 m2.

Ispred objekta se nalazi parking u vlasništvu Grada Zenica sa više od 150 parking mjesta.

U objektu su planirana tri lifta, od čega jedan – panoramski sa staklenim vratima i staklenom čeonom stranom (omogućava pogled izvan objekta) koji povezuje spratove od prizemlja do petog sprata.

U objektu će biti smještene ASA banka, ASA Central osiguranje, Eurofarm poliklinike (kao dijela ASA grupacije) dok su svi ostali prostori namijenjeni za prodaju budućim kupcima.

Video
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce
IVAN ŠIMIĆ, HERTRONIC
I uspješan poduzetnik i vrstan književnik
Savjeti