KOMPANIJE
U Cazinu počela s radom tvornica namještaja
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 28 siječnja, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Radi se o projektu u koji je do sada uloženo 6,7 milijuna maraka, a ukupna planirana investicija iznosi oko četiri milijuna eura.

 

U poslovnoj zoni Ratkovac, nadomak Cazina, s radom je počela tvornica za proizvodnju pločastog namještaja i radi se o investiciji njemačke kompanije “Longwood”, koja se bavi drvoprerađivačkom djelatnošću i ima svoje pogone u nekoliko europskih zemalja.

Prema riječima Asmira Bajrića, predstavnika ove kompanije, radi se o projektu u koji je do sada uloženo 6,7 milijuna maraka, a ukupna planirana investicija iznosi oko četiri milijuna eura.

– Prije nešto više od godinu i pol dana bili smo u potrazi za pogodnom lokacijom za otvaranje tvornice. Predstavljena nam je poslovna zona Ratkovac, kao i brojne pogodnosti koje je lokalna vlast ponudila potencijalnim investitorima. U međuvremenu je sagrađen objekt, imamo 24 zaposlena i uskoro planiramo popuniti kapacitet prve smjene od 40 ljudi i početkom veljače/februara uvesti drugu i eventualno treću smjenu – kaže Bajrić za Nezavisne novine.

Prema njegovim riječima, u izgradnju proizvodne hale i ostalih objekata do sada su uložena 4,2 milijuna, a u strojni park 2,5 milijuna maraka. Proizvodni program zasniva se na pločastom namještaju od furnira i sav asortiman planiran je za tržište Europske unije.

Prema riječima Nermina Ogreševića, gradonačelnika Cazina, radi se o izuzetno značajnom projektu koji je doveo do otvaranja novih radnih mjesta, te potvrdio pozitivna očekivanja lokalnih vlasti kada je riječ o pomenutoj poslovnoj zoni.

– Imamo investitora koji je zadovoljan i odmah nakon prve rezervirao je i drugu lokaciju s namjerom da ovdje u Cazinu širi svoj biznis, što je za nas veliki uspjeh  – kazao je Ogrešević, pišu Nezavisne.
 

Tagovi:
Povezani članci

1

2