UZ POMOĆ USAID PROJEKTA
Tvrtka MMT osigurala certifikate za izlazak na međunarodno tržište
Manager BiH 05 prosinca, 2023


Firma MMT koja se bavi mašinskom obradom metala obezbijedila je u Vukosavlju nova radna mjesta, a uz podršku USAID projekta “Diaspora invest” certifikovana je za upravljanje kvalitetom i za varenje, bez čega ne bi mogla da izađe na međunarodno tržište.
Rukovodilac kvaliteta u ovoj kompaniji Ljubiša Milovanović rekao je da su sa radom počeli 2018. godine, a da su pogon otvorili u prostoru u vlasništvu opštine.

– Počeli smo sa pet zaposlenih, sada imamo 14. Svi naši proizvodi se izvoze uglavnom u Njemačku, Austriju i Švajcarsku. Zahvaljujući kvalitetu naše proizvodnje dobili smo i certifikate, te smo brzo ispunili sve uslove koje traže međunarodni klijenti – pojasnio je Milovanović.

Milovanović je naveo da im je glavni proizvod vile za rolo bale koje proizvode u znatnoj količini za kupca u Njemačkoj, saopšteno je iz USAID-a.

– Tu su i priključci za traktore za obavljanje raznovrsnih poljoprivrednih djelatnosti. Ova vrsta opreme omogućava poljoprivrednicima da povećaju efikasnost i produktivnost, smanjujući fizički napor i vrijeme potrebno za obavljanje različitih poljoprivrednih aktivnosti – rekao je Milovanović.

Kompanija planira izgradnju vlastitog proizvodnog pogona, lokacija je već obezbijeđena, radi se na rješavanju i prikupljanju potrebne dokumentacije, a nakon toga širiće proizvodni kapacitet i povećati broj zaposlenih.

– Posla ima, važno je nastavimo da pratimo suvremene trendove i da kvalitetom možemo odgovoriti. Sa druge strane, vodimo računa da budemo dobra adresa za nove radnike i mjesto iz kojeg će izlaziti zadovoljni. Samo tako možemo trajno garantovati uspjeh i održivost – zaključio je Milovanović.

Uz podršku USAID projekta “Diaspora invest” kompanija MMT je certifikovana ISO 9001 standardom za upravljanje kvalitetom, te 3834 i EN1090 za varenje, bez kojih ne bi mogli izaći na međunarodno tržište.

 

biznisinfo.ba / Manager.ba

Video
ASA BOLNICA
ASA Bolnica Sarajevo, februar 2024
MIRO RAGUŽ
Umjesto građevinskog inženjera postao pionir grafičkog dizajna
RASIM MEMAGIĆ, ALMA RAS D.O.O.
Brend iz Olova koji je krenuo u svijet