KOMPANIJE
Tuzlanska kompanija vidi svoju šansu u izgradnji Bloka 7
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 04 studenog, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

U svojoj oblasti Bosna Niless je danas jedna od vodećih firmi u Bosni i Hercegovini i po tehničkoj opremljenosti i po stručnosti uposlenog kadra, s bogatim iskustvom i stalnim razvojem proizvodnog procesa i programa.

 

„Domaći privrednici koji se bave proizvodnom djelatnošću i stvaranjem novih vrijednosti okosnica su razvoja Tuzlanskog kantona, ali i Bosne i Hercegovine u cjelini, to su, uvjetno govoreći male kompanije koje rade gigantski posao i koje omogućavaju da rade veliki sistemi”, rekao je premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović tijekom posjete kompaniji Bosna Niless d.o.o. Lukavac.

Kako je pojasnio njen osnivač Zijad Burkić, ova kompanija osnovana je 1996.godine kao rezultat dugogodišnjeg skupljanja iskustva u Tvornici transportnih uređaja (TTU Tuzla), a kako bi popunila prazninu u oblasti proizvodnje, remonta i servisa različitih mašina i uređaja.

Nakon više od dva desetljeća od osnivanja, Bosna Niless je danas respektabilna firma, orijentirana podjednako na domaće bosanskohercegovačko ali i tržišta zemalja u regiji i Europi.

U svojoj oblasti Bosna Niless je danas jedna od vodećih firmi u Bosni i Hercegovini i po tehničkoj opremljenosti i po stručnosti uposlenog kadra, s bogatim iskustvom i stalnim razvojem proizvodnog procesa i programa.

„Ovdje smo da našim privrednicima damo podršku, da čujemo kakve su to poteškoće s kojima se suočavaju, te da pokušamo pronaći rješenje za te poteškoće. Ono što je naša nadležnost odmah ćemo se uključiti u rješavanje, a ono što nije, to ćemo nastojati da budemo podrška u rješavanju. Nakon što smo se upoznali s aktivnostima i potencijalima ove kompanije, ne možemo ne biti ponosni. Imajući u vidu da smo rudarski kraj, da imamo konstantnu potrebu za reduktorima, remontima bagera i sl., ali i velike projekte čija će realizacija uskoro početi, poput izgradnje Bloka 7 TE Tuzla, onda vidimo i priliku za značajniji angažman i dalji razvoj naših privrednih subjekata. Ono što ohrabruje da vidimo da oni raspolažu znanjem, iskustvom, ali i opremom, da se uhvate u koštac i s najzahtjevnijim projektima”, rekao je nakon posjete premijer Tulumović.

Perspektiva za širenje

„Imajući u vidu dosadašnje aktivnosti ove kompanije, njen značaj za velike proizvodne sisteme, te činjenicu da trenutno zapošljava nešto više od 20 osoba, s perspektivom daljeg širenja, onda ne treba posebno podcrtavati koliko je nama u interesu da ova kompanija, ne samo živi, nego i da se dodatno razvija. U skladu s njihovim poslovnim opredjeljenjem mi ćemo se, kao lokalna zajednica, a ne sumnjam i Kanton, potruditi da im budemo poticaj”, kazao je načelnik Općine Lukavac Edin Delić.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje