INVESTICIJE
Tuzla će dobiti autoput ka Europskoj uniji
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 23 studenog, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Uskoro izrada projektnog zadatka i raspisivanje tendera za izradu projektne dokumentacije za autocestu Tuzla – Brčko.


Predstavnici ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona održali su prošlog tjedna u Sarajevu radno – konzultativni sastanak s predstavnicima Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH.

Cilj sastanka bio je nastavak aktivnosti na izgradnji autoceste Tuzla – Brčko kao dijela buduće autoceste na cestovnom koridoru Sarajevo – Beograd. Ova moderna prometnica povezat će Tuzlanski kanton sa sjeverom Bosne i Hercegovine i dalje sa Europskom Unijom.

Sastanak je organiziran na inicijativu Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK kako bi se dinamizirale aktivnosti koje su definirane na prvom sastanku održanom na poziv Vlade Tuzlanskog kantona u listopadu/oktobru, a vezane su za izradu projektnog zadatka i raspisivanje tendera za izradu projektne dokumentacije za autocestu Tuzla – Brčko, rečeno je nakon sastanka iz Vlade TK.

U sljedećem periodu očekuje se intenziviranje aktivnosti stručnih timova, odnosno predstavnika JP „Autoceste Federacije BiH”, ministarstva i lokalnih zajednica s ciljem raspisivanja tendera za izradu neophodne projektne dokumentacije kao preduvjeta za izgradnju autoceste Tuzla – Brčko.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce
IVAN ŠIMIĆ, HERTRONIC
I uspješan poduzetnik i vrstan književnik
Savjeti