INVESTICIJE
Turski investitor spreman da uloži 85 milijuna eura u solarni park
manager.ba/indikator.ba BiH 22 lipnja, 2021
Izvor fotografije:
indikator.ba

Na marginama sastanka turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana sa članovima Predsjedništva BiH u Turskoj bilo je razgovora s potencijalnim investitorima zainteresiranim za gradnju solarnog parka.

 

To je investicija od 85 milijuna eura i mi treba da nađemo prostor. Naravno, kod nas postoji značajan prostor u Hercegovini. Јedan od planskih dokumenata Europe je prelazak na zelenu energiju i to je nešto na čemu moramo ubrzano da radimo i prihvatimo svakoga tko je značajan investitor, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u razgovoru za RTRS.

Dodik kaže da su i potencijalni investitori svjesni složene političke situacije u BiH, pa kad se i odluče da investiraju uglavnom sami biraju mjesto, a za primjer navodi potencijalnog turskog investitora koji je izrazio želju da gradi bolnicu za onkološke pacijente.

– Mi dogovaramo da se jedna takva bolnica napravi u Istočnom Sarajevu i on razumije i čak je došao i rekao da želi da to bude u Istočnom Sarajevu, a ne u Federaciji jer smatra da je Republika Srpska stabilnije, fleksibilnije i bolje mjesto za ulaganje – istakao je Dodik.

Povezani članci

1

2

Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim