INVESTICIJE
Trgovac iz Dervente počeo gradnju još jednog objekta
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 26 srpnja, 2021
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

U pitanju je moderan maloprodajni objekt u čijem stavu će poslovati market, cafe restoran i dječja igraonica.

 

Načelnik općine Gacko Ognjen Milinković obišao je lokaciju na kojoj službeno počinje izvođenje radova na izgradnji novog poslovnog objekta – marketa „KORT“.

U pitanju je moderan maloprodajni objekt u čijem stavu će poslovati market, cafe restoran i dječja igraonica.

Objekt će biti površine oko 1500 m 2, s 42 parking mjesta.

U razgovoru s predstavnicima Kort marketa, načelnik se uvjerio da će ovo biti vrlo važan projekt.

Počinjemo s uređenjem industrijske zone grada. Radovi počinju, tako da sam zaista zadovoljan jer je ovo prvi veći investitor koji je došao u ovoj godini i koji će graditi jedan reprezentativan objekt“, kazao je Milinković.

Cilj općine Gacko je razvoj, a jedan dobar korak je ovaj. Izgradnjom Kort marketa, načelnik Milinković vjeruje i u nove investitore.

„Ja se nadam da ćemo krenuti stopama nekih drugih lokalnih zajednica koje nama mogu da budu uzor, posebno na sjeveru Republike Srpske od Bijeljine do Broda. Sve je krenulo dolaskom velikih trgovačkih lanaca, jedan investitor povlači za sobom drugog, i ako Bog da, mi ćemo ići u tom pravcu. Zaposlit ćemo 35 do 40 ljudi,  što je vrlo značajno za jedno malo mjesto kao što je Gacko“, zaključio je Milinković.

Saša Mojević, jedan od izvršnih direktora u Kort marketu, raduje se što će Kort market svoje mjesto naći i u Gacku. Vjeruje, na obostrano zadovoljstvo.

„Uočili smo potrebu da Gacku treba jedan ovakav objekt, kakav planiramo uraditi. To će biti jedan maloprodajni objekt, u čijem sastavu će poslovati market i cafe restoran. U sklopu toga bit će i dječja igraonica tako da ćemo osiguati, ugodan boravak cijelim porodicama. Trudimo se, što se tiče plaća, da budemo u vrhu u našoj branši, tako da su zarade iznad prosjeka u odnosu na konkurenciju“, istakao je Mojević.

Rok za završetak radova je mjesec listopad/oktobar, a otvaranje marketa planirano je u novembru.

Kort market bit će izgrađen na lokaciji u 6. Zoni gradskog građevinskog zemljišta, u okviru Regulativnog plana „Kanal“, priključak s magistralnog puta M-20.

Investitor radova je „Frukta trade“ iz Dervente.

  • Connect Agencija
  • Euro-Express d.o.o.
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • Euro-Express d.o.o.
  • LRC d.o.o. Sarajevo
Tagovi: