KOMPANIJE
Tesla će u Njemačkoj zaposliti 10.500 radnika
manager.ba/biznisinfo.ba Svijet 13 srpnja, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Prema podacima iz industrijskih krugova, između 3.000 i 3.500 zaposlenih radit će u jednoj smjeni, u tri smjene dnevno.

 

U Teslinoj tvornici u Njemačkoj, za koju se priprema gradilište u Grunheideu, bit će zaposleno 10.500 radnika, a proizvodit će se, u punom kapacitetu, pola milijuna automobila godišnje u smjenama, izvještava n-tv, a prenosi portal SEEbiz.

Izgradnja tvornice, koja bi trebalo da bude završena do srpnja/jula 2021. godine, još nije odobrena.

U Teslinoj prijavi za dozvolu navode se različite informacije o broju zaposlenih u smjeni. Govori se i do 12.000 direktnih poslova. Prema podacima iz industrijskih krugova, između 3.000 i 3.500 zaposlenih radit će u jednoj smjeni, u tri smjene dnevno.

Tesla je očistila dio područja na vlastiti rizik i priprema se za izgradnju. Prijava za građevinsku dozvolu pokazuje da kompanija procjenjuje troškove izgradnje na oko milijardu eura.

Ako se dobije odobrenje, građevinski radovi trebalo bi da traju do ožujka/marta 2021. godine. Početak rada je planiran za srpanj/jul 2021. godine.

Kritičari strahuju da će tvornica imati negativne posljedice za okolinu.

Do sada je primljeno 373 prigovora, a glavne primjedbe zaštitnika životne sredine su da projekt ima pogrešno mjesto, odnosno da je riječ o području zaštite voda i zaštićenom krajoliku usred netaknute prirode.

Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Maja Miljević: 8 koraka do uspješnog početka biznisa
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana