KOMPANIJE
Telemach snažnije ulazi na tržište Republike Srpske
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 15 listopada, 2019
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Kompanija Telemach, koja je vodeći kablovski operater u Federaciji BiH, želi snažnije ući i na tržište Republike Srpske, gdje do sada nije bila značajnije prisutna.
Telemach, naime, namjerava kupiti poslovanje, imovinu i prava kompanije Trion Tel iz Banjaluke koji će mu omogućiti obavljanje telekomunikacijske djelatnosti najprije na području Banjaluke, a potencijalno i u drugim gradovima RS.

Ovu akviziciju već je odobrilo Konkurencijsko vijeće Srbije, a nije poznato da li je već zatražena dozvolu i od Konkurencijskog vijeća BiH.

Telemach je u morao tražiti dozvolu od srbijanskog regulatora jer njegova matična kompanija – United grupa, posluje i u toj državi.

Telemach je telekomunikacijski operater u BiH koji distribuira medijski sadržaj preko kablovske tehničke platforme, OTT ili satelitske platforme i pruža usluge pristupa internetu i povezane usluge, kao i usluge fiksne telefonije pretplatnicima.

Telemach je u krajnjem vlasništvu fonda BC Partners sa sjedištem u Londonu.

Trion Tel se također bavi pružanjem telekomunikacijskih usluga na teritoriji BiH.

Ova kompanija ima optičku mrežu koju je dijelom izgradila, a dijelom gradi na području grada Banjaluka.

Ako izgradnja mreže bude tekla odgovarajućom dinamikom, Trion Tel planira da eventualno zatraži dozvole i započne gradnju mrežne infrastructure i na području drugih općina u Republici Srpskoj.

Predmet transakcije je vezan samo za imovinu i poslovanje Trion Tela koja se koristi ili će se koristiti za pružanje telekomunikacijskih usluga, a ne i za druge eventualne djelatnosti Trion Tela niti za udjela u tom privrednom društvu.
 

Tagovi: