INVESTICIJE
Talijani najavili novu investiciju u blizini Sarajeva
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 14 veljače, 2022
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

U kabinetu općinskog načelnika Akifa Fazlića održan je radni sastanak kojem su sudjelovali Alessandro Malavolti, potpredsjednik grupacije AMA S.p.a sa sjedištem u Italiji i Adnan Hajdarpašić, direktor AMA Adriatic sa sjedištem u industrijskoj zoni Luka.

 

Tema sastanka bila je dalje investiranje i širenje ove grupacije u Ilijašu.

Gosti su najavili da će već u ovoj godini biti završena izgradnja još jedne hale ukupne GBP površine preko 7.000 kvadratnih metara, za koju je u završnoj fazi izdavanje potrebnih dozvola od strane Općine Ilijaš.

Pored navedenog Alesandro Malavolti je iskazao poslovni interes za nastavak investiranja u nove proizvodne hale, te se je u tom smislu razgovaralo o prostornim mogućnostima širenja ove grupacije u okviru IZ Luka.

Dogovoreno je da će se ovo pitanje zajednički definisati i tražiti modaliteti njegovog rješavanja.

Moderne tehnologije

Zajednički je konstatirano da se dosadašnja suradnja ove kompanije i Općine odvijala na  profesionalnom nivou, te da je poslovni ambijent koji je kreirala Općina Ilijaš privlačan za investiranje kao i za samo poslovanje.

AMA Adriatic je firma koja nije zagađivač okoliša i životne sredine jer se radi o ekološki čistoj djelatnosti, firma koja trenutno zapošljava 285 radnika, koja koristi i praktikuje moderne tehnologije u proizvodnji kao što robotika i automatizacija proizvodnih procesa.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
ANER KRUŠKONJA, OBRTNIČKA KOMORA HNŽ
Koliko se danas isplati biti obrtnik
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!