INVESTICIJE
Talijani najavili novu investiciju u blizini Sarajeva
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 14 veljače, 2022
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

U kabinetu općinskog načelnika Akifa Fazlića održan je radni sastanak kojem su sudjelovali Alessandro Malavolti, potpredsjednik grupacije AMA S.p.a sa sjedištem u Italiji i Adnan Hajdarpašić, direktor AMA Adriatic sa sjedištem u industrijskoj zoni Luka.

 

Tema sastanka bila je dalje investiranje i širenje ove grupacije u Ilijašu.

Gosti su najavili da će već u ovoj godini biti završena izgradnja još jedne hale ukupne GBP površine preko 7.000 kvadratnih metara, za koju je u završnoj fazi izdavanje potrebnih dozvola od strane Općine Ilijaš.

Pored navedenog Alesandro Malavolti je iskazao poslovni interes za nastavak investiranja u nove proizvodne hale, te se je u tom smislu razgovaralo o prostornim mogućnostima širenja ove grupacije u okviru IZ Luka.

Dogovoreno je da će se ovo pitanje zajednički definisati i tražiti modaliteti njegovog rješavanja.

Moderne tehnologije

Zajednički je konstatirano da se dosadašnja suradnja ove kompanije i Općine odvijala na  profesionalnom nivou, te da je poslovni ambijent koji je kreirala Općina Ilijaš privlačan za investiranje kao i za samo poslovanje.

AMA Adriatic je firma koja nije zagađivač okoliša i životne sredine jer se radi o ekološki čistoj djelatnosti, firma koja trenutno zapošljava 285 radnika, koja koristi i praktikuje moderne tehnologije u proizvodnji kao što robotika i automatizacija proizvodnih procesa.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
STIPE KRIŠTO, B KRUG
Birao je: Njemačka ili Livno
DR. GORAN ĐUZEL, POLIKLINIKA VITALIS
Javni zdravstveni sustav mora biti zdrav
JOSIP MARTINOVIĆ
Hercegovačka vina imaju dobru cijenu, vrijeme je za sljedeću razinu
Savjeti