KOMPANIJE
Swissôtel u Sarajevu otvara vrata na proljeće
Manager.ba/Indikator.ba BiH 05 veljače, 2018

Vrhunski luksuzni hotel Swissôtel, smješten u sklopu kompleksa Sarajevo City Center, otvorit će vrata na proljeće.

Radovi u uređenju hotela odvijaju se punom parom, a u toku su radovi na unutrašnjim instalacijama. 

Otvorenje hotela početkom 2018. godine najavljeno je u maju prošle godine kada je Swissôtel, dio AccorHotelsa, vodeće svjetske turističke i lifestyle grupe, ušao u franšizni ugovor s Bahreinskom međunarodnom investicijskom bankom (IIB) i Al Shiddi Internationalom za razvoj novog urbanog resorta u Sarajevu. 

Francois Baudin, viši predsjednik razvoja luksuznih hotela AccorHotels, kazao je tada da Swissôtel ima namjeru ponuditi novi nivo sadržaja i omogućiti Sarajevu da ponudi hotelski smještaj u svim kategorijama. 

Hotel je osmišljen kao otvoreni prostor s autentičnim dizajnom koji kombinira elemente bosanskohercegovačke tradicije i jednostavnost i profinjenost švicarskog modela uređenja prostora. 

Posjetiteljima hotela na raspolaganju će biti 218 luksuzno opremljenih soba s panoramskim pogledom na centar grada i okolne planine, 500 m2 zatvorenog prostora za sastanke s funkcionalnim odjeljcima, te više od 1500 m2 SPA prostora s potpisom Purovel Spa i Sport – prepoznatljivog koncepta uživanja i zdravog života. 

AccorHotels grupa razvila ja poslovanje u BiH kroz hotele Novotel (bivši Bristol) i Tarčin Forest Resort & Spa, a sada će svojoj porodici pridružiti i Swissôtel.

Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb