NEXUS PROJECT
SUTRA POČINJE PROJEKT NEXUS: Očekuje se preko 300 mladih poduzetnika iz regije
Manager.ba 01 listopada, 2019

PROJECT NEXUS je jedinstven događaj s drugačijim načinom razmišljanja koji stvara zajednicu s više od 5 godina iskustva formirana kroz fleksibilan i skalabilan rad i razvoj. 

Primarni fokus stavljen na međusobnu potporu mladih poduzetnika, različita mišljenja i savjete za razne oblasti poslovanja, pristup različitim vještinama i mreži ljudi iz poduzetničkog svijeta, te razvoj i širenje poslovanja kroz partnerstva s drugim mladim poduzetnicima u regiji.

Nakon 5 godina rada sa studentima i poduzetnicima na području cijele Bosne i Hercegovine izgradili smo održive mreže partnera kroz organizaciju sajmova, konferencija, radionica, seminara i tribina, te nastavljajući se na uspješne projekte odlučili smo se za izgradnju održive zajednice mladih poduzetnika nove generacije. 
 

Bosna i Hercegovina je zemlja koja ima toliko potencijala i mogućnosti za rad, ali radi različitih čimbenika taj se razvoj sputava i ne dopušta pojedincima i organizacijama potreban napredak. Potrebno je izgraditi zdravu konkurenciju s kojom bi se moglo unaprijediti poslovanje, ali i sama životna sredina u kojoj živimo – smatra Benjamin.

PROJECT NEXUS će okupiti preko 300 mladih poduzetnika iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

PROJECT „NEXUS“ se održava od 02-04.10.2019. godine na lokaciji TROPIC Brčko, a u organizaciji Udruženja Mreže mladih poduzetnika „LUX“ i firme „SAJAM-EXPO“ Brčko.
 

Bosnu i Hercegovinu vidim kao perspektivnu zemlju s ogromnim mogućnostima za investicije i razvoj poslovanja kroz rad s mladim poduzetnicima. Poduzetnici i investitori su izgubili povjerenje u rad s domaćim poduzećima i organizacijama te smatram kako je potrebno izgraditi održivu zajednicu mladih koja će pomoći u perspektivnom razvoju i samoodrživosti različitih segmenata industrije i tržišta – kaže Vanja.

Cilj projekta je stvaranje održive mreže mladih poduzetnika regije, i rad na sprečavanju odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.
 

Bosna i Hercegovina je, inače, država u razvoju koja trenutno prolazi kroz određene promjene i probleme za koje rješenje donose poduzetnici iz različitih sektora. Smatram kako je ambijent za bavljenje poduzetništvom u današnje doba najbolje moguće rješenje za mlade koji žele iskusiti sve faze poslovanja. S druge strane, poduzetništvo traži veliko odricanje u samom početku, pa je pojedincu potrebno dugo vremensko razdoblje za uspjeh na trenutnom tržištu. Upravo zbog toga velik broj mladih nakon obrazovnog ciklusa ne želi riskirati vrijeme i novac. Povodom organiziranja različitih događaja došli smo do zaključka da je mladima potrebno prezentirati sve rezultate koji se mogu postići kroz poduzetništvo i koliko je važno okružiti se i udruživati s osobama koje mogu ubrzati taj proces – objašnjava Kristian.

 

Na PROJECT NEXUS će se po prvi puta uspostaviti regionalna Mreža mladih poduzetnika, gdje će mladi iz država regije zajedničkim radom napraviti zemlje kojima će Europa zavidjeti, gdje će mladi zajedničkom suradnjom i zajedničkim snagama stvarati budućnost za sve nas.

Tagovi:
Video
VIDEO
Kako napraviti poslovni plan: Metoda 10 pitanja
VIDEO
Kako pronaći ideje za biznis?
VIDEO
Maja Miljević: 8 koraka do uspješnog početka biznisa