OSOBNI RAZVOJ
Strani jezici koje je danas najisplativije znati
Manager.ba/poslovnenovine.ba Svijet 19 lipnja, 2018

Nakon svojevrsne demonstracije relativno tečnog kineskog jezika, Mark Zuckerberg impresionirao je mnoge i postigao još veći ugled među utjecajnim Kinezima. Obraćanje potencijalnom poslovnom partneru na jeziku s njegova govornog područja zasigurno će olakšati komunikaciju, ali i ostvariti bolji i zapaženiji rezultat jer će utisak biti snažniji i ostavit ćete dojam kompetetnije osobe.

Donosimo vam šest jezika koje je servis OneHourTranslation.com izdvojio kao najbrže rastuće jezike (uz engleski, koji se gotovo podrazumijeva) koje se isplati učiti te u njih uložiti svoje vrijeme i novac.

1. Španjolski

Zahvaljujući novim ekonomskim i privrednim prilikama javila je i potreba za znanjem španjolskog jezika. Tržište Meksika, Argentine, Čilea, Perua, Kolumbije, Venecuele te Španjolske zahtijevaju poznavanje ovog indoeuropskog romanskog jezika koji ima iste korijene kao i engleski pa ga je lakše za naučiti.

2. Portugalski

Portugalski je već postao četvrti najprevođeniji jezik na popularnom servisu za prevođenje OneHourTranslation.com, što je značajan pokazatelj kako se radi o jeziku čija popularnost postaje sve veća. Privredni i ekonomski napredak Brazila otvara mnogim kompanijama brojne mogućnosti saradnje, stoga će uglednije kompanije zasigurno imati koristi od poznavanja portugalskog jezika.

3. Kineski

Učenje kineskog jezika posljednjih godina je u porastu. Ogromno kinesko tržište mnogima predstavlja velik izazov, bilo da se radi o uvozu ili izvozu, stoga je svakako jedan od jezika u čije učenje se isplati ulagati vrijeme i novac.

4. Ruski

Oko 300 milijuna govornika iznimno plodonosnog tržišta nametnulo se kao jako dobar razlog za učenje ovog jezika. Brojne poslovne prilike i veliko – dobar su razlog da se okušate u učenju ruskog jezika koji je vrlo sličan našem i radi toga ne bi trebao biti toliko zahtjevan za učenje.

5. Arapski

Stotine milijuna ljudi širom svijeta govori arapski. S obzirom na razvoj brojnih segmenata privrede i ekonomije, otvara se tržište brojnim kompanijama koje ondje mogu pronaći razne poslovne prilike.

6. Njemački

Obzirom da uspješno upravljaju jednom od najstabilnijih ekonomija na svijetu, njemački jezik s razlogom postaje sve popularniji i traženiji.

Povezani članci

1

Video
STIPE KRIŠTO, B KRUG
Birao je: Njemačka ili Livno
DR. GORAN ĐUZEL, POLIKLINIKA VITALIS
Javni zdravstveni sustav mora biti zdrav
JOSIP MARTINOVIĆ
Hercegovačka vina imaju dobru cijenu, vrijeme je za sljedeću razinu
Savjeti