ERGOSANA D.O.O
Schiller u Tomislavgradu gradi pogon za proizvodnju medicinskih uređaja
Manager BiH 21 svibnja, 2024

Tomislavgrad se priprema za dolazak renomirane švicarske poslovne grupacije SCHILLER, koja će uskoro otvoriti svoj pogon pod nazivom ERGOSANA d.o.o.  

 

Na oko 8.000 četvornih metara pogon će biti specijaliziran za proizvodnju medicinskih ergometara i drugih uređaja, pridonoseći tako razvoju industrijskih kapaciteta  specijalizirane medicinske industrije u našoj zemlji piše tomislavcity.com

Grupu  SCHILLER je 1974. godine osnovao Alfred Eugen Schiller, kao samostalan obrt u vlastitom stanu, danas je izrasla u tvrtku s 1.500 zaposlenih, 30 podružnica i globalnom distribucijskom mrežom.

Potrebno iskustvo i znanje za razvoj projekta donio je njegov voditelj Mirko Gadža. Godinama radeći u firmi SCHILLER AG, osobito kao voditelj poslovanja u sektoru razvoja i proizvodnje, stekao je potrebno znanje i vještine neophodne za razvoj ovakvog zahtjevnog projekta, a što je bio jedan od glavnih uvjeta za donošenje ovakve odluke o otvaranju pogona u Tomislavgradu.

Trenutno se intenzivno radi na modernoj obnovi zgrade gdje će biti sjedište ERGOSANA d.o.o., pri čemu će se posebna pažnja posvetiti arhitektonskim detaljima, kako bi pogon bio funkcionalan i estetski privlačan, ali također i energetski efikasan, te ISO 13485 certificiran, za proizvodnju medicinskih uređaja po svjetskim standardima.

Uz proizvodnju, u Tomislavgradu će djelovati i odjel za razvoj, upravljanje kvalitetom, servis i odjel za marketing, što će dodatno unaprijediti poslovne operacije, te doprinijeti razvoju novih inovativnih proizvoda.

Početkom 2025. godine planiran je završetak svih pripremnih radnji i otvaranje pogona ERGOSANA d.o.o. u Tomislavgradu.

 

 Manager.ba

Najnovije vijesti
Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim