SAVJETI
Savjeti beskućnika koji je postao milijunaš
Manager.ba/biznisinfo.ba Svijet 02 rujna, 2019
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Iako zvuči filmski i nestvarno, priča o mladiću Harryju Sandersu iz Australije itekako je stvarna. Također je i primjer kako u životu stvari mogu da se promijene na dobro.

Harry Sanders je sa 17 godina postao beskućnik, da bi nedugo zatim “stao na noge” i postao milijunaš.

Ovaj mladić iz Melburna je osnivač i vlasnik kompanije Studiohawk, čija vrijednost je procijenjena na 1,5 milijuna australijskih dolara.

Harry sada želi da pomogne ljudima koji su u sličnoj situaciji u kojoj se on nalazio, a za put do uspjeha ističe pet stvari među kojima su spavanje i nenošenje odijela, piše LadBible.

“Najvažnije je da obučete ono što će istaći vašuosobnost. Nikada ne nosim odijela. Kada imam sastanak ili kada sam u kancelariji cijeli dan, nosim ono što volim i u čemu se osjećam ugodno”, rekao je Sanders.

On smatra da je pogrešno da jedan 21-godišnjak, misleći na sebe, nosi skupa odijela jer to odaje pogrešan utisak i šalje pogrešnu poruku drugim ljudima.

“Mnogi misle da je neophodno raditi cijelu noć da bi se postigao uspjeh. Ne možete se odreći sna zbog posla. Ja uvijek spavam osam sati ili više kako bih mogao da dam sve od sebe”, rekao je on.

Dao je sve od sebe i postao ono o čemu mnogi od nas sanjaju. Ali njegov put od beskućnika do milijunaša nije bio nimalo lak.

Tijekom života na ulici spavao je i boravio svuda, ali mu je prva noć bila najgora.

“Nisam znao gdje da idem i što da radim. Proveo sam nekoliko noći ispod mosta. Užasno sam se osjećao pri pomisli da od nekog treba da tražim pomoć. Bilo je mnogo problema, ali sam se trudio da sebi osiguram hranu”, rekao je Harry.

Iako je to bio najteži period u njegovom životu, kaže da je iz njega dosta toga naučio.

“Bilo je mnogo loših trenutaka u tom periodu mog života, ali me iskustvo beskućnika natjeralo da sazrim i naučim važne životne lekcije”, istakao je Sanders i dodao da bez tog iskustva ne bi bio ono što je sada.

Bio je uporan u namjeri da napravi uspjeh, što je i uradio.

Stvorio je kompaniju koja se bavi optimizacijom pretraživanja stranica na internetu u cilju da one budu što vidljivije korisnicima, a poslovanje je proširio i u Londonu.

Harry je za kraj istakao pet stvari koje smatra ključnim za uspjeh:

  1. Oblačite i nosite ono što volite.
  2. Spavajte najmanje osam sati.
  3. Što više čitajte o stvarima koje volite.
  4. Budite štedljivi. Manje trošite novac kada ste u prilici da to uradite.
  5. Pronađite svrhu svog postojanja. Ako samo tražite novac, onda vjerovatno nećete uspjeti.
Tagovi:
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo