KOMPANIJE
SARAJEVO: Najveći proizvodni centar voća i povrća ESOF otvara prodajno mjesto
Manager.ba/akta.ba BiH 11 prosinca, 2019
Izvor fotografije:
akta.ba

Početkom 2019. godine firma je započela uspješnu suradnju i s vodećim trgovinskim lancima u Bosni i Hercegovini – Bingo, Konzum, Tropik, Penny Plus, kao i s lancima hotela i restorana i time postala bliža svojim kupcima.

 

ESOF d.o.o. Donji Vakuf jedan od najvećih centara proizvodnje voća i povrća, otkupa poljoprivrednih proizvoda i šumskih plodova u Bosni i Hercegovini otvara prvo prodajno mjesto u Sarajevu i to u Gradskoj tržnici Markale, saznaje Akta.ba. 

"U tijeku su završne pripreme i nadamo se da će do kraja idućeg tjedna sve biti spremno za otvaranje. Zamišljen je kao maloprodajni objekt, a ujedno i mini distributivni centar za restorane i hotele", potvrdio je za portal Akta.ba direktor kompanije Enver Avdić.

Osim toga, početkom 2019. godine firma je započela uspješnu suradnju i s vodećim trgovinskim lancima u Bosni i Hercegovini – Bingo, Konzum, Tropik, Penny Plus, kao i s lancima hotela i restorana i time postala bliža svojim kupcima.

Kada je riječ o asortimanu proizvoda, direktor ESOF-a kaže da imaju ljetnu i zimsku proizvodnju. Pored toga, imaju ugovore s oko 800 individualnih proizvođača kooperanata u mjestima koji su posebno poznati po kvalitetu.

"Njihovi proizvodi se također nalaze u našoj ponudi, a koji su provjereni od  tehnologa i agronoma kako bi naši kupci uživali u domaćim proizvodima", ističe Avdić.  

U svrhu vlastite proizvodnje voća povrća, ESOF je investirao u izgradnju Regionalnog centra za proizvodnju voća povrća koji se nalazi u Općini Donji Vakuf. Pored njega imaju još dva proizvodna centra u Bugojnu i Tešnju.

Ponuda proizvoda obuhvata svježi i zamrznuti program više od 40 različitih proizvoda voća i povrća, a proizvodni kapaciteti firme obuhvaćaju 10,00 ha plasteničke proizvodnje i 100 ha ugovorene kooperantske proizvodnje.

Logistički kapaciteti mogu zadovoljiti više od 500 tona svježeg voća i povrća u jednom momentu i 2.000 tona zamrznutog voća i povrća. 

"To su brojke koje potvrđuju da smo jedini domaći proizvođač voća i povrća  u zatvorenom prostoru (visoko profesionalnim plastenicima) s ovim kapacitetima, a po svjetskim standardima i bosanskim cijenama. Cijene su prihvatljive i konkurentne jer nam je cilj da i bh. građani koriste isto ono što se koriste konzumenti Europske unije. Ponosni smo što su naši proizvodi iste kvalitete i u Sarajevu i u Minhenu koji je simbol kvalitete", naglašava on.

Inače, od godine osnivanja, 2013. godine, firma vrši plasman proizvoda na međunarodnom tržištu, te svoje proizvode izvozi u Francusku, Holandiju, Austriju, Tursku, Hrvatsku i Srbiju.

Proizvodnja se odvija u strogo kontroliranim uvjetima koristeći isključivo certificirane preparate prihrane i zaštite. To osigurava izvrsnu kvalitetu domaćih proizvoda koji su certificirani prema svjetskim standardima GlobalGAP-a.  

Etički kodeks firme je sadržan u univerzalnim vrijednostima firme kao što su odgovornost, transparentnost i poštenje.

Tagovi:
Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb