SAJAM
"Sajam zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa" donio 800 radnih mjesta
Manager.ba/akta.ba BiH 19 listopada, 2019
Izvor fotografije:
akta.ba

Na Sajmu je sudjelovalo 120 poslovnih i privrednih subjekata iz sljedećih grupacije djelatnosti: IT-a, turizma i ugostiteljstva, starih zanata, start up-ova i ostalih uslužnih i drugih djelatnosti.

 

Novih 800 radnih mjesta i više od 900 popunjenih aplikacija rezultat je ovogodišnjeg „Sajma zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa“ održanog 16. listopada/oktobra 2019. godine u Sarajevu na Trgu oslobođenja – Alije Izetbegovića u organizaciji Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo.

Sajam je u prisustvu, predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti Kantona Sarajevo, načelnika i privrednika, otvorio Nermin Pećanac, direktor Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo.

Na Sajmu je sudjelovalo 120 poslovnih i privrednih subjekata iz sljedećih grupacije djelatnosti: IT-a, turizma i ugostiteljstva, starih zanata, start up-ova i ostalih uslužnih i drugih djelatnosti.

U okviru programa Sajma u Općini Stari Grad održana je Obuka o osnovnim elementima iz Poduzetništva za 40 polaznika.

Sudionici obuke su imali priliku upoznati se sa osnovama iz poduzetništva, važnim elementima za pokretanje vlastitog biznisa kao i čuti pozitivna iskustva osoba koje su pokrenule start up biznise na osnovu korištenja poticajnih sredstava Službe za zapošljavanje.

Potpisan je Memoranduma o suradnji između Javne ustanove „Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo s 25 obrazovnih ustanova i centara za edukaciju u sklopu programskih aktivnosti Sajma.

Nermin Pećanac, direktor Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo istakao je da to predstavlja početak umrežavanja svih obrazovnih centara i ustanova koji svojim programima pomažu da nezaposlene osobe i druge osobe dobiju dodatna potrebna znanja i vještine tražena od strane poslodavaca, a sve u cilju brže integracije na tržište rada tražilaca posla.
 

Povezani članci

1

Video
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb
VIDEO
Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta