KONCERT ZA RIJEKE BALKANA
Sačuvajmo plavo srce Europe
Manager.ba BiH 06 rujna, 2018

Glazbene zvijezde Rambo Amadeus, Damir Imamović, Eda Zari, Tamara Obrovac i DJ Ismar na jedinstvenom glazbenom događaju - Koncertu za rijeke Balkana, koji će se održati u subotu, 29. rujna/septembra 2018. u 19.30 na Trgu ispred BBI Centra.

Poznati umjetnici svojom glazbom daju podršku kampanji “Sačuvajmo plavo srce Europe”, a sarajevska publika će imati priliku uživati u inovativnom spoju rocka, popa, jazza i sevdalinke.

Organizatori koncerta poklanjaju ovaj glazbeni spektakl građanima i građankama Sarajeva, BiH, regiona, s namjerom da skrenu pažnju javnosti o ugroženosti rijeka diljem Balkana i Europe zbog gradnje sve većeg broja hidroelektrana.

„Za sve ljubitelje dobre glazbe i poštovatelje prirode i rijeka bit će ovo posebna večer, posvećena zaštiti i očuvanju rijeka Balkana.

Veoma smo zahvalni što su nam svoju podršku dale zvijezde kao što su Rambo Amadeus, Damir Imamović, Eda Zari, poznata albanska jazz pjevačica i Tamara Obrovac, jedinstvena hrvatska glazbenica.

Zajedno s nama ovi poznati umjetnici Balkana podižu svoj glas kako bismo sačuvali posljednje europske divlje rijeke“ – kazala je Nataša Crnković, predsjednica Centra za životnu sredinu.

 

Na Balkanu još uvijek postoje najljepše rijeke Europe, prirodno blago koje je akutno ugroženo

 

Između Slovenije i Grčke u planu je 3.000 novih hirdroelektrana, koje se grade i planiraju bez obzira na ljude, prirodu ili čak i bez obzira na zakone.

Rijeke poput Neretve, Drine, Save, Morače, Vjose, Une i mnoge druge ugrožene su hidroelektranama, bezobzirno se uništavaju i u samim zaštićenim područjima.

Mnogobrojne organizacije pod vodstvom nevladinih organizacija RiverWatsch, EuroNatur priključile su se kampanji “Sačuvajmo plavo srce Europe“, s ciljem da se zaustavi „tsunami“ hidroelektrana i sačuvaju najvrjednije rijeke Balkana kao jedinstveno europsko naslijeđe.

„Zemlje Balkana imaju nešto, čega više nema u ostatku Europe, a to su upravo živopisne rijeke.

Ovdje kuca plavo srce Europe. Ali, ukoliko ne budemo obraćali pažnju, sve bi to moglo biti uništeno zbog profita, korupcije i ignorancije.

Rijeke ne nose samo vodu, životinje i biljke, nego i osjećaje.

Nijedan životni prostor nije tako mnogo inspirirao ljude na stvaranje glazbe poput rijeka.

 

 

Tko je ikada čuo pjesmu o vještačkom jezeru?

 

Očekujemo da nas građani Sarajeva i BiH podrže svojim dolaskom u što većem broju i da zajednički uživamo u fantastičnom koncertu“– istakao je Ulrich Eichelmann, direktor organizacije RiverWatch.

Organizatori RiverWatsch, EuroNatur i Centar za životnu sredinu žele dobar provod na koncertu.

Ulaz je slobodan.

U slučaju kiše koncert će se održati u Domu mladih Skenderija.

Povezani članci

1

Video
VIDEO
Kako napraviti poslovni plan: Metoda 10 pitanja
VIDEO
Kako pronaći ideje za biznis?
VIDEO
Maja Miljević: 8 koraka do uspješnog početka biznisa