AVIOKOMPANIJE
Ryanair uvodi novu liniju: Za Frankfurt uskoro iz Banje Luke
Manager.ba/fokus.ba BiH 30 listopada, 2019
Izvor fotografije:
fokus.ba

Ova je kompanija planirala da od 13. siječnja/januara uvede redovnu liniju od Niša do aerodroma Frankfurt - Hahn s dva leta tjedno, ali će avioni ove kompanije umjesto u Niš letjeti do Banje Luke.

Niskobudžetna avio-kompanija “Ryanair” priopćila je danas da otkazuje svoju zimsku rutu iz Frankfurt Hahn-a do Niša u Srbiji, koja je trebalo da počne od siječnja/januara.

Ova je kompanija planirala da od 13. siječnja/januara uvede redovnu liniju od Niša do aerodroma Frankfurt – Hahn s dva leta tjedno, ali će avioni ove kompanije umjesto u Niš letjeti do Banje Luke, počev od veljače/februara 2020. godine.

Rutu do Niša, koja je odobrena u Njemačkoj, blokirao je, tvrde u ovoj kompaniji, Direktorat za civilno zrakoplovstvo Srbije, u korist monopola koji ima “Air Serbia”.

“Žao nam je zbog iznuđenog otkazivanja naše rute zbog odluke direktorata Srbije da blokira transportna prava. ‘Ryanair’ se izvinjava putnicima koji su namjeravali da koriste ovu rutu. S druge strane, posjetioci i putnici u Bosni i Hercegovini će imati novu korist od Ryanerovih niskih tarifa između Frankfurt Hahn-a i Banje Luke”, rekao je David O’Brien iz ove kompanije.

Direktor Aerodroma Republike Srpske Milan Račić najavio je prije tri dana da bi s banjalučkog aerodroma uskoro trebalo da bude uvedena još jedna avio-linija prema EU.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo