KOMPANIJE
Ruska kompanija zainteresirana za kupovinu “Laste”
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 15 travnja, 2021
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Direktor A.D.”Lasta” Vladan Sekulić potvrdio je da je ruska kompanije “Sinara-Transportne mašine” izrazila zainteresiranost za privatizaciju kompanije odnosno da je poslala pismo o namjerama.

 

Ruska kompanija “Sinara-Transportne mašine” je, samo deset dana nakon posjete “Lasti”, poslala pismo o namjerama i tim postupkom pokazala svoju zainteresiranost za kupovinu najstarijeg i najvećeg srpskog prometnog poduzeća, čija bi privatizacija trebalo da se oglasi do kraja lipnja/juna, piše Blic.

Kako je navedeno, ovakva brzina u reagiranju jasan je znak da delegacija ove kompanije, koju je predvodio vlasnik Dmitrij Pumpjanski, zadovoljna onim što je vidjela u Beogradu. Da je tako pokazuje i to što su poslali i prijedlog ugovora o poštovanju tajnosti podatka u vezi sa srpskom firmom.

Dobivene dokumente rukovodstvo “Laste” proslijedilo je Ministarstvu privrede, koje treba da definira dalje smjernice u postupanju nakon pokazanog zanimanja Rusa, navodi Blic.

To podrazumijeva i davanje suglasnosti o dostavljanju podataka iz osobne karte poduzeća koji obuhvaćaju i procjenu konsultantske kuće “Beoconex” po kojoj 100 odsto “Lastinog” kapitala vrijedi 73 milijuna eura, dok su 300 do 500 radnika prekobrojni i trebalo bi da im se osigura otpremnina.

Ta procjena vrijednosti ovih dana se korigira nakon poslovnih rezultata iz prethodne godine.

Direktor A.D.”Lasta” Vladan Sekulić potvrdio je da je ruska kompanije “Sinara-Transportne mašine” izrazila zainteresiranost za privatizaciju kompanije odnosno da je poslala pismo o namjerama.

“Mi smo dokumentaciju koju smo dobili od Rusa prosledili Ministarstvu privrede koji vodi postupak privatizacije. Loptica je sada u njihovom dvorištu i oni će, uz saglasnost vlade, da definiraju naše dalje korake. Mi smo u komunikaciji sa Ministarstvom privrede i čekamo dalje instrukcije po pitanju Rusa ili bilo koga ko će se pojaviti kao eventualno zainteresirana firma u procesu naše privatizacije”, kaže Sekulić.

Povezani članci

1

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo