INTERNACIONALNI SAJAM
RENEXPO BIH: Promocija usvajanja okvirne energetske strategije u BiH
Manager.ba 10 listopada, 2018

Ostalo je još samo 14 dana do početka najvećeg sajma posvećenog potencijalima obnovljivih izvora energije, voda i zaštite okoliša Bosne i Hercegovine- RENEXPO® BiH.

Ovogodišnji, 5. po redu internacionalni sajam i konferencije, RENEXPO® BIH, fokusiran na unaprjeđenje ulaganja u BiH, bit će otvoren u kongresnom centru hotela Hills, 24. i 25. listopada/oktobra ove godine u Sarajevu.

Istaknuti sajamsko-konferencijski događaj kao i prethodnih godina omogućit će sudionicima modernu i efikasnu promociju, brojne susrete kao i razmjenu znanja sa više od 1.500 stručnih sajamskih posjetitelja i 700 sudionika konferencija.

Oko 80 domaćih i inozemnih kompanija imat će priliku predstaviti napredna rješenja, tehničku opremu, poslovne i financijske modele u oblastima: energetske efikasnosti, korištenja prirodnih resursa, infrastrukture vodosnabdijevanja i otpadnih voda, upotrebe čvrstog otpada i reciklaže, kao i aspekte za unaprjeđenje ekoloških i ekonomskih standarda.

 

Novo u BiH!

 

Konferencije idu u korak sa zahtjevima tržišta i vjesnici su novih trendova kao što su grupno financiranje- Crowdfunding, Održivi transport, Sistem energetskog menadžmenta u BiH. 

 

Uvijek aktualna tema- HIDROENERGIJA 

 

Globalno pitanje očuvanja voda i izgradnje MHE je pitanje koje zahtijeva pažnju struke.

U sajamskoj izložbi ovo je najzastupljenija tema, te je konferenciji hidroenergije: 'Male hidroelektrane u BiH', data posebna važnost prvog dana sajma. 

Dr. Miroslav Marence iz UNESCO-IHE Delft, predstavit će međunarodnu praksu u postojećim europskim okvirima, a predstavnica GIZ ProRE, Naida Taso hidrološke podatke potencijala BiH. 

Cjelokupan konferencijski program pogledajte na sljedećem LINKU .

RENEXPO® BiH je idealna prilika za povezivanje bh. tržišta sa inozemnim investitorima i daje uvid u važne tržišne informacije.

Organizator sajam, njemačka grupacija REECO Group omogućila je besplatan pristup sajmu i konferencijama uz obveznu ONLINE REGISTRACIJU

Više informacija na web stranici: www.renexpo-bih.com

Tagovi:
Video
JACK CANFIELD
KLJUČNE JUTARNJE NAVIKE: Pokrenite se u prvih sat vremena nakon ustajanja
SMILJAN MORI
Ako pare kvare ljude, kako ćete onda platiti račune?
DUHOVITE REKLAME
Najbolje reklame ovogodišnjeg Super Bowl-a