RAST PRODAJE
Rekordni prihodi Euro – metala u prošloj godini
Manager.ba BiH 01 veljače, 2019
Euro metali
Izvor fotografije:
Euro metali

Euro - metali, kompanija kćerka Hifa Oil i lider na tržištu metala, u prošloj 2018. godini realizirala je do sada rekordan prihod od 50,2 miliona KM, što predstavlja rast od 12,3 miliona KM u odnosu na 2017. godinu.

Rekordan rast prodaje od čak 33 posto posljedica je ulaganja u proširenje skladišnih kapaciteta, proširenja asortimana i kvalitetnog servisa prema kupcima, navodi se u priopćenju za medije ove kompanije. 


“Također, na rast prodaje utjcao je i povoljan trend u oblasti metalskog sektora u BiH, i u Europi generalno. Posebnu pažnju kod kupaca na tržištu je izazvao naš ulazak u oblast usluge sječenja, tj. rezanja na CNC plazmi i gasnom rezaču, te sječenja na automatskim pilama. Radi se o sasvim novom segmentu u našem poslovanju. U 2019. godini ćemo nastaviti sa daljim ulaganjem u ovaj segment u smislu širenja naših kapaciteta i nabavke novih suvremenih strojeva za obradu metala”, kazao je Jasmin Subašić direktor kompanije Euro - metali, dodavši da je prošlogodišnjim rezultatima još više učvršćena liderska pozicija na tržištu metala u BiH. 

Euro – metali su vodeći distributer proizvoda i poluproizvoda crne i obojene metalurgije u BiH.

Osnovu asortimana Euro - metala čine toplo valjani limovi u kvalitetu S235 i S355, hladnovaljani i pocinčani lim

ovi, cijevi (šavne i bešavne), puni čelik (kvadratni, okrugli, plosni), nosači, kutni profili, specijalni čelik (čelik u kvalitetu), a pored toga kupcima nude i usluge sječenja na CNC plazmi s 3D glavom i gasnom rezaču, usluge sječenja na automatskim pilama, itd. 
Trenutno posluju na tri prodajna mjesta: Doboj Jug sa sjedištem i centralnim skladištem, Sarajevo - Rajlovac i Mostar.

Ukupna površina skladišnog prostora sa kojom raspolažu Euro – metali je cca 20.000 m2 zatvorenog i isto toliko otvorenog skladišnog prostora.
 

Povezani članci

1