PROJEKTI
Raspisan tender od 1,3 milijarde KM za autoput na sjeveru BiH
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 14 kolovoza, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

„Autoputevi Republike Srpske“ raspisali su međunarodni tender za gradnju tri dionice autoputa od Vukosavlja, preko Brčkog i Bijeljine, do Rače i granice sa Srbijom, ukupne vrijednosti 1,3 milijarde maraka bez PDV-a, saznaje portal Capital.

 

Tender je podijeljen na tri lota, odnosno na dionicu Vukosavlje – Brčko čija je procijenjena vrijednost 600 milijuna, na dionicu Brčko – Bijeljina koja bi trebalo da košta 310 milijuna, te na dionicu Bijeljina – Rača vrijednosti 440 milijuna KM.

Tako bi pomenuti autoput od 70 kilometara trebalo da košta ukupno milijardu i 350 milijuna maraka bez PDV-a.

Dionica Vukosavlje – Brčko duga je oko 33 kilometra, dionica Brčko – Bijeljina 17 kilometara, a Bijeljina – Rača 20 kilometara.

BiznisInfo ističe da je ovaj autoput, kako se vidi na mapi, jednim svojim dijelom – od Rače do Brčkog – praktično dio autoputa Sarajevo Beograd. Planirana trasa autoput se nastavlja dalje u pravcu Doboja i Banjaluke. 


Autoput Sarajevo – Beograd, predviđene dvije trase, jedna ide preko Bijeljine i Brčkog

Dionica Vukosavlje – Brčko će imati tri petlje, dok će jedna petlja biti na dionici Brčko – Bijeljina, a na trećoj dionici Bijeljina – Rača predviđena je gradnja dvije petlje i novi carinski terminal na kraju dionice, odnosno na granici sa Srbijom.

Postupak za izbor izvođača radova biće sproveden putem takmičarskog dijaloga, a predviđeno je da broj kandidata kojima će se dostaviti poziv za učešće u dijalogu bude ograničen na četiri.

Ugovor će biti dodijeljen po kriteriju ekonomski najpovoljnije ponude.

– Kandidat ili grupa kandidata kojima budu dodijeljeni ugovori biće obavezni da osiguraju 85 posto ili više financijskih sredstava za projektiranje i izgradnju – navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Vlada RS daće garanciju za otplatu kreditnih obaveza za ovaj projekt.

Rok za preuzimanje tenderske dokumentacije je 13. rujan/septembar, a za predaju ponuda „Autoputevima“ 25. rujan/septembar.

Tagovi:
Povezani članci

1

2