MEHRUDIN HALAĆ
RADIO NA PIJACI PA OSNOVAO FIRMU: Danas gradi prepoznatljiv brend DOMEA
Manager.ba/Biznisinfo.ba BiH 15 siječnja, 2019

Mehrudin Halać (50), rudarski tehničar po struci, nakon dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji namještaja, pokrenuo je vlastitu proizvodnju tapaciranog namještaja i zaposlio obitelj. 

Danas, Mehrudin zajedno sa suprugom, kćerkom i sinom, polako ali sigurno gradi prepoznatljiv brend „DOMEA“.

- Prije nego što sam počeo proizvodnju namještaja, bavio sam se prodajom na pijaci. Nakon toga sam se zaposlio u proizvodnji tapaciranog namještaja. Prilikom raspada firme, supruga i ja smo se odlučili samostalno baviti proizvodnjom namještaja pozajmivši novac 2005. godine – priča Halać.

Zbog supruginog neiskustva u krojenju i šivanju, prvoj sećiji vremenski je trebalo 11 dana da bude gotov proizvod.

– Zajedno smo se učili stolarskom i tapetarskom poslu. Istu tu sećiju je kupio naš susjed upitavši: ”Je li gotova?”, pri našem potvrdnom odgovoru, susjed je kupio sećiju čim smo je završili – prisjeća se Mehrudin.

„Hari“ proizvodnja je smještena u Biznis inkubatoru Zenica kojim upravlja Agencija ZEDA.

– Za poslovanje u Biznis inkubatoru Zenica odlučili smo se zbog veće potražnje naših proizvoda, a nismo imali vlastiti prostor da bismo zadovoljili potražnju. Suradnja s Agencijom ZEDA nam je pomogla u širenju našeg posla. U budućnosti ćemo težiti ka tome da kupimo vlastiti prostor –naglasio je Mehrudin čije se poduzeće iz godinu u godinu uspješno razvija.

U početku ih je, prisjeća se, bilo samo troje.

– Sad je 17 radnika u proizvodnji i sedam u Salonu namještaja ”DOMEA” pod vodstvom našeg sina Harisa Halaća (27), u čemu mu pomaže njegov kolektiv gdje je zaposlenje stekla i naša kćerka Ajla Halać (20) u organizaciji rada i prodaji. Kada se osvrnemo na početak, možemo biti zadovoljni postignutim. Danas svi u obitelji imamo posao, a uz nas i više od 20 ljudi sa svojim obiteljima – rekao je Mehrudin.

– Ako razmišljate o otvaranju vlastitog poduzeća morate biti strpljivi, ustrajni i spremni na odricanje – zaključuje Mehrudin.