NAGRADE
Prvo mjesto u svijetu za Porsche Centar Sarajevo
manager.ba/akta.ba BiH 06 studenog, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Nakon svjetske premijere prvog potpuno električnog Porsche vozila-Porsche Taycana, Porsche BH, generalni uvoznik vozila Volkswagen grupacije, krenuo je u pilot projekt osiguranja potrebnih preduvjeta eksploatacije ovog avangardnog modela i na BH tržištu.

 

"Kako bi se ispunili svi strogo propisani preduvjeti proizvođača, nazvanih jednim imenom Porsche Destination Charging", bilo je potrebno uložiti zaista mnogo napora. Krenuli smo polovinom 2019.godine kada smo postavili prva dva AC punjača snage 11 kW. Danas širom Bosne i Hercegovine imamo punjače na lokacijama: u Sarajevu, na Jahorini, na Trebeviću, u Banja Luci, Bijeljini, Doboju, Mostaru i Neumu“ ističe Armin Mulović, rukovodilac brenda Porsche za Bosni i Hercegovinu.

"Do kraja 2020.godine u planu je postavljanje 48 elektro punjača na 24 lokacije. Svaka od lokacija je pažljivo odabrana tako da Porsche kupci mogu kvalitetno „potrošiti“ svoje vrijeme čekajući da se električno vozilo napuni. Udaljenost lokacija je također uzeta u obzir pri čemu smo vodili računa svakako i o tome da vozači Porsche električnog vozila mogu bez problema stići od jedne do druge destinacije na kojoj mogu dopuniti ili ponovo napuniti svoje električne baterije u vozilu",  dodaje Dževad Kurtanović, Rukovodilac postprodaje za marku Porsche.

"Izuzetno smo ponosni što je i Porsche AG prepoznao naše napore i opredijeljenost razvoju elektromobilnosti u Bosni i Hercegovini i dodijelio nam prvo mjesto u svijetu u kategoriji Porsche Destination Charging. Ova renomirana nagrada koju smo dobili zasigurno nam je dodatni poticaj u našem poslovanju, kako za brend Porsche tako i za ostale brendove koje zastupa naša kompanija." rekao je Senad Olovčić direktor Porsche BH.

Povezani članci

1

2

Tagovi: