PROJEKTI
Projekt pročistača voda u Mostaru od 100 mil. tri godine u testnoj fazi
Manager.ba/akta.ba BiH 19 siječnja, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

U pročistač je, prema dostupnim informacijama, uloženo 25 milijuna KM, a s kolektorskom mrežom iznos je premašio 130 milijuna KM.

 

Priča o mostarskim kolektorima i pročistaču otpadnih voda je slučaj bez kraja.

S jedne strane, ovo postrojenje otpadnih voda, koje je prije više od tri godine trebalo raditi u punom kapacitetu, i dalje u testnoj fazi, dok lijevoobalni kolektor nije završen.

Tu je i afera "Mostarski mulj" na koju još nije stavljena točka.

U Tužiteljstvu HNK su potvrdili da i dalje provode istragu protiv pet osoba za koje postoji osnovana sumnja da su počinile kazneno djelo iz oblasti onečišćenja okoliša.

Iako pročistač trenutno radi sa svega 35 posto kapaciteta, za Milu Puljića, direktora mostarskog "Vodovoda", koje privremeno upravlja tim postrojenjem, dileme nema.

"Nema natrag. Imamo redovni inspekcijski nadzor, zbog kojekakvih nedobronamjernih udruga, ali sve je transparentno i postrojenje funkcionira.", kaže on.

Mulj, koji se deponira unutar postrojenja, tvrdi Puljić, nije prijetnja za stanovništvo.

"To je, prema dosadašnjim nalazima, bezopasni mulj i iako u krugu postrojenja imamo još kapaciteta za deponiranje, on će biti odvezen na adekvatno mjesto.", rekao je Puljić.

U pročistač je, prema dostupnim informacijama, uloženo 25 milijuna KM, a s kolektorskom mrežom iznos je premašio 130 milijuna KM.

Marin Bago iz Mreže NVO "Naše društvo" kaže da raspolažu informacijama kako je projekt koštao 180 milijuna KM.

"Znači, novac je potrošen i sad nam uzimaju iz budžeta. Iako je projekt davno trebao biti završen, prečistač radi sa 35 posto kapaciteta. Tko će vratiti taj novac, gdje je nadzor, što se uopće dogodilo, tko će odgovarati, kako ćemo završiti projekt? Sve su to otvorena pitanja na koja neko mora odgovoriti.", naveo je Bago.

Tagovi:
Video
VIDEO
Maja Miljević: 8 koraka do uspješnog početka biznisa
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana