PROJEKTI
Pristupne ceste Pelješkom mostu na čekanju zbog 221 kune i 35 lipa
Manager.ba/akta.ba Regija 24 svibnja, 2019
Izvor fotografije:
akta.ba

Grčka kompanija Aktor dobila je na Visokom upravnom sudu Republike Hrvatske spor protiv rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave kojim je odbijena žalba te kompanije na odabir Avaxa da gradi pristupne ceste Pelješkom mostu, dionicu Duboka - Sparagovići.

Time se cijela priča oko pristupnih cesti, čija je gradnja procijenjena na 482 milijuna kuna, dodatno zakomplicirala i to zbog 221 kune i 35 lipa.

Aktor je žalbu Dkomu podnio 11.marta ove godine, no Komisija je 20. ožujka tu žalbu ocijenila neurednom i stoga je odbacila uz obrazloženje da Grci nisu uplatili propisanih 100.000 kuna naknade za pokretanje žalbenog postupka, nego "samo" 99.778,65 kuna.

 Na to rješenje Komisije Aktor je podnio upravnu tužbu, a VUS je 25. travnja presudio u njegovu korist te poništio rješenje Dkoma i predmet vratio na ponovni postupak.

To znači da će Dkom sad morati donijeti odluku o Aktorovoj žalbi koju i nije bio razmatrao jer je proglasio neurednom, a to će sve dodatno prolongirati konačnu odluku o izvođačima i sam početak gradnje pristupnih cesti.

Dnevnik podsjeća da je upravnu tužbu protiv Dkoma u slučaju pristupnih cesta podnijela i druga grčka kompanija - Avax - i to jer je Komisija poništila odluku da ta tvrtka gradi dionicu od Duboke do Sparagovića.

Tagovi:
Povezani članci

1

2