PROJEKTI
Pripreme za gradnju Koridora Vc kroz općinu Tešanj
manager.ba/akta.ba BiH 13 travnja, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

Dionica Medakovo – Ozimice duga je 21 kilometar i ugovor o financiranju je potpisan sa Europskom investicijskom bankom u prosincu/decembru prošle godine.

 

Izvršni direktor Sektora za projektiranje i građenje JP Autoceste FBiH, Ešef Džafić sastao se sa načelnikom Tešnja Suadom Huskićem kako bi razgovarali o pripremama za gradnju Koridora Vc kroz ovu općinu.

U tijeku je ukupno 1200 predmeta eksproprijacije za dvije dionice autoceste koje će proći kroz općinu Tešanj.

Prioritet je dionica Putnikovo brdo Medakovo, a odmah se nastavlja eksproprijacija na dionici Medakovo-Ozimice.

"U tijeku su razgovori JP Autoceste FBiH sa Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) o temama bunari na Tešanjci i regulacija preostalog dijela Tešanjke", informirao je Džafić općinskog načelnika.

Dionica Putnikovo brdo – Medakovo proteže se u dužini od 8,5 kilometara i dio je obilaznice oko Doboja na području FBiH. Izgradnja ove dionice bi se trebala financirati sredstvima Europske banka za obnovu i razvoj (EBRD). JP Autoceste FBiH su objavile po međunarodnim procedurama Otvoreni postupka s predkvalifikacijom. Evaulacija pristiglih ponuda je u toku.

Dionica Medakovo – Ozimice duga je 21 kilometar i ugovor o financiranju je potpisan sa Europskom investicijskom bankom u prosincu/decembru prošle godine.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce