MINISTRI SE DOGOVARALI
Priprema se oživljavanje željezničkog koridora od Banjaluke do Beograda
Manager BiH 31 ožujka, 2023

"Prva je Sremska Rača - Kuzmin, kao dio autoceste Beograd - Sarajevo, druga je brza cesta Ruma - Šabac - Loznica, koja će imati vezu sa BiH i odvojak prema Badovincima, te cesta Požega - Kotroman, koja će omogućiti vezu prema Višegradu. Imat ćemo četiri granična prijelaza na brzim prometnicama i autocestama, što je neprocjenljivo"

 

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto boravio je u službenom posjetu Republici Srbiji tijekom koje se sastao s ministrom građevinarstva, prometa i infrastrukture Goranom Vesićem s kojim je razgovarao o jačanju prometnih veza koje će ojačati odnose dviju država i pomoći u razvoju regije. 

Ministar Forto je izrazio zadovoljstvo što se razgovaralo o konkretnim stvarima te najavio buduće zajedničke projekte.

"Iznimno je važno da željeznički koridor koji ide od Banje Luke preko Doboja i Tuzle na Zvornik i dalje u Srbiju oživimo i moderniziramo te da protok ljudi i robe bude puno bolji, što je ključno za razvoj dviju zemalja. Također, potrebno je osposobiti granične prijelaze na kojima Srbija već radi, a posebno onaj prema Bijeljini", istakao je ministar Forto.

 

Ministar Vesić je rekao kako se trenutno rade tri brze prometnice i autocesta koja povezuje Bosnu i Hercegovinu i Srbiju: "Prva je Sremska Rača - Kuzmin, kao dio autoceste Beograd - Sarajevo, druga je brza cesta Ruma - Šabac - Loznica, koja će imati vezu sa BiH i odvojak prema Badovincima, te cesta Požega - Kotroman, koja će omogućiti vezu prema Višegradu. Imat ćemo četiri granična prijelaza na brzim prometnicama i autocestama, što je neprocjenljivo".

Sugovornici su se dogovorili pred europske partnere istupiti sa zajedničkim projektom, naglašavajući kako takva suradnja daje težinu projektima.

Manager.ba
 

Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce