MINISTRI SE DOGOVARALI
Priprema se oživljavanje željezničkog koridora od Banjaluke do Beograda
Manager BiH 31 ožujka, 2023

"Prva je Sremska Rača - Kuzmin, kao dio autoceste Beograd - Sarajevo, druga je brza cesta Ruma - Šabac - Loznica, koja će imati vezu sa BiH i odvojak prema Badovincima, te cesta Požega - Kotroman, koja će omogućiti vezu prema Višegradu. Imat ćemo četiri granična prijelaza na brzim prometnicama i autocestama, što je neprocjenljivo"

 

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto boravio je u službenom posjetu Republici Srbiji tijekom koje se sastao s ministrom građevinarstva, prometa i infrastrukture Goranom Vesićem s kojim je razgovarao o jačanju prometnih veza koje će ojačati odnose dviju država i pomoći u razvoju regije. 

Ministar Forto je izrazio zadovoljstvo što se razgovaralo o konkretnim stvarima te najavio buduće zajedničke projekte.

"Iznimno je važno da željeznički koridor koji ide od Banje Luke preko Doboja i Tuzle na Zvornik i dalje u Srbiju oživimo i moderniziramo te da protok ljudi i robe bude puno bolji, što je ključno za razvoj dviju zemalja. Također, potrebno je osposobiti granične prijelaze na kojima Srbija već radi, a posebno onaj prema Bijeljini", istakao je ministar Forto.

 

Ministar Vesić je rekao kako se trenutno rade tri brze prometnice i autocesta koja povezuje Bosnu i Hercegovinu i Srbiju: "Prva je Sremska Rača - Kuzmin, kao dio autoceste Beograd - Sarajevo, druga je brza cesta Ruma - Šabac - Loznica, koja će imati vezu sa BiH i odvojak prema Badovincima, te cesta Požega - Kotroman, koja će omogućiti vezu prema Višegradu. Imat ćemo četiri granična prijelaza na brzim prometnicama i autocestama, što je neprocjenljivo".

Sugovornici su se dogovorili pred europske partnere istupiti sa zajedničkim projektom, naglašavajući kako takva suradnja daje težinu projektima.

Manager.ba
 

Video
ARSLAN MESIHOVIĆ
Čovjek u kiltu proizvodi najuzbudljivije pivo u regiji
UGROŽENA PITKA VODA U HERCEGOVINI
Čuvajmo jame naše jer one pune čaše
IMAM IDEJU
Fascinantno zanimanje urara