PROJEKTI
Priprema se izgradnja Sarajevske obilaznice LOT 3
manager.ba/akta.ba BiH 04 ožujka, 2022
Izvor fotografije:
akta.ba

Ovo je urađeno jer je na trasi Sarajevske obilaznice došlo do izmjene projektnog rješenja, a samim tim i do izmjene i dopune elaborata eksproprijacije za potrebu njene izgradnje iz novembra 2021. godine, kojim su obuhvaćene nove parcele ili dijelovi ranije potrebnih u manjim površinama.

 

Autoceste FBiH objavile su javni oglas radi sporazumnog pribavljanja nekretnina za izgradnju dijela Sarajevske obilaznice LOT 3, dionica Butile – Vlakovo – Mostarsko raskršće na Koridoru 5C.

"Pozivaju se svi vlasnici nekretnina koji se nalaze na području Ilidže - k.o. Vlakovo i k.o. Blažuj radi pokušaja sporazumnog rješavanja stjecanja prava vlasništva nad određenim nekretninama koje će se eksproprisati u svrhu izgradnje dionice LOT 3 Butile – Vlakovo – Mostarsko raskršće, na Koridoru 5C", navedeno je u oglasu.

Vlada FBiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija na zadnjoj sjednici, dopunila Odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju dijela Sarajevske obilaznice na dionici LOT 3 Butila - Vlakovo - Mostarsko raskršće.

Ovo je urađeno jer je na trasi Sarajevske obilaznice došlo do izmjene projektnog rješenja, a samim tim i do izmjene i dopune elaborata eksproprijacije za potrebu njene izgradnje iz studenog/novembra 2021. godine, kojim su obuhvaćene nove parcele ili dijelovi ranije potrebnih u manjim površinama.

Naročito je važno da nekretnine koje su predmet eksproprijacije nadležni organ svojim aktom precizno odredi, a radi izgradnje objekata.

Poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja u sredstvima informiranja.
 

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo