KOMPANIJE
PRIHOD OD 1.5 MILIJUN KM: ZenDev iz Mostara očekuje rast poslovanja od 30 posto
Manager.ba/poslovnenovine.ba BiH 29 svibnja, 2020
Izvor fotografije:
poslovnenovine.ba

Najvažnija strategija ove kompanije sadržana je u tome da, pružajući vrhunska i najsuvremenija softverska rješenja, osiguraju klijentima da njihovi proizvodi budu inovativni i na korak ispred vremena.

 

Konzultantska IT kompanija ZenDev d. o. o. Mostar posluje u BiH i Švedskoj, a njihova vrhunska i najsuvremenija softverska rješenja na izradi web i mobilnih aplikacija koriste klijenti širom svijeta.

Prema riječima Adnana Oručevića, direktora ZenDev d. o. o. Mostar, u 2019. godini ostvarili su rekordne poslovne rezultate.

„U 2019. godini naš prihod iznosio je nešto više od 1,5 milijuna KM, što predstavlja rast za više od 50 posto u odnosu na 2018. godinu kada smo ostvarili prihod od milijun KM“, istaknuo je Oručević.

Usprkos pandemiji koronavirusa nisu podijelili otkaze radnicima i uspjeli su održati stabilno poslovanje te sklopiti nove ugovore u 2020. godini. Planiraju zaposliti nove IT i marketing stručnjake i zvanično otvoriti novi poslovni prostor u Mostaru.

„S obzirom na trenutnu situaciju u vezi s koronavirusom nezahvalno je dati bilo kakve prognoze. Naša očekivanja su da ćemo ostvariti rast od 30 posto ili veći u odnosu na 2019. godinu ali, s obzirom na globalno stanje na tržištu, sve je neizvjesno“, kaže Oručević.

Kompaniju ZenDev osnovali su, sredinom 2016. godine, dvojica prijatelja i svjetski priznatih IT stručnjaka Senad Šantić i Nikola Mirković, koji su zajedno studirali na Tehničkom univerzitetu Chalmers u Gothenburgu u Švedskoj.

Neposredno poslije otvaranja ZenDev ureda u švedskom gradu Gothenburgu, otvoren je i ured u Mostaru te kompanija započinje s pružanjem usluga prvenstveno klijentima iz Švedske.

„Od 2016. pa do sada surađivali smo s klijentima širom svijeta. Fokus poslovanja nam je u pružanju podrške u razvoju e-commerce rješenja, a radili smo i na projektima digitalizacije građevinskog sektora te razvoju prilagođenih rješenja za razne druge oblasti privrede. Trenutno poslujemo s desetak klijenata prvenstveno iz Švedske s kojima surađujemo već duži period“, istaknuo je Oručević.

Najvažnija strategija ove kompanije sadržana je u tome da, pružajući vrhunska i najsuvremenija softverska rješenja, osiguraju klijentima da njihovi proizvodi budu inovativni i na korak ispred vremena.

„Fokus je na visokokvalitetnim softverskim rješenjima koja kreiramo tako da se distanca između naših klijenata izvan BiH i developera koji su primarno smješteni u BiH svede na jedva osjetnu. Koristeći najsuvremenije tehnologije i tehnike komunikacije, naši klijenti aktivno sudjeluju u svim fazama razvoja softvera“, dodaje Oručević.

ZenDev u startu prioritet poklanja kvalitetnijim uvjetima rada i procesa koji u konačnici garantiraju bolji finalni proizvod.

„Naša filozofija je poprilično jednostavna, a svodi se na pronalazak i angažman vrhunskih IT stručnjaka i osiguranje vrhunskih uvjeta rada, što uz aktivan monitoring rezultira vrhunskim softverskim rješenjima i klijentima koji su zadovoljni isporučenim uslugama“, rekao je Oručević, dodajući da uvijek iznova dokazuju da u softversku industriju u BiH vrijedi ulagati i u tom pravcu usmjeravati aktivnosti na educiranju mladih.

Tagovi:
Povezani članci

1