NOVI UGOVOR
Prevent će proizvoditi autopresvlake za nove modele BMW-a
Manager.ba/Klix.ba BiH 03 travnja, 2018

Prevent Grupacija u BiH potpisala je novi ugovor sa kupcem BMW AG te na taj način osigurala proširenje uspješne saradnje sa ovim renomiranim proizvođačem premium vozila. Radi se o novom ugovoru u segmentu autopresvlaka za prvu ugradnju sjedišta BMW serija 1 i 3.

“Zadovoljstvo nam je da smo nakon zahtjevnog procesa pregovaranja dobili zvaničnu potvrdu početka proizvodnje autopresvlaka za nove modele serija 1 i 3 kao i najavu dodatnih količina na postojećim ugovorima sa BMW AG. Proširenje saradnje sa ovim kupcem dodatno učvršćuje Prevent Grupaciju kao vodećeg dobavljača autopresvlaka u Evropi te je potvrda njenog kvaliteta, pouzdanosti i dugogodišnjeg iskustva u autoindustriji”, izjavio je Muhamed Vrabac, direktor Trim divizije Prevent Grupacije u BiH. 

Dodao je da se očekuje da će navedeno proširenje saradnje te povećanje proizvodnje na postojećim ugovorima značajno doprinijeti stvaranju novih i zadržavanju postojećih radnih mjesta. 

Prevent Grupacija je dugogodišnji poslovni partner BMW AG u segmentima struktura za autosjedišta i autopresvlaka a od 2012. godine proizvodi ručice za ručnu kočnicu te druge plastične i kožne komponente za interijer vozila. Na taj način, godišnje se preko 1 milion BMW AG vozila opremi originalnim komponentama proizvedenim u proizvodnim pogonima Preventa. 

Industrijski lider u regionu, Prevent Grupacija je partner renomiranih svjetskih proizvođača automobila, namještaja i modne konfekcije. Pored proizvodnih pogona u Njemačkoj i Bosni i Hercegovini, Prevent je aktivno prisutan u zemljama Centralne i Jugoistočne Evrope kao i Rusiji, Brazilu i Južnoj Africi. 

Nedavnom akvizicijom najveće livnice u Evropi, Prevent je nastavio jačanje vlastitog proizvodnog porfolija i širenje tržišne pozicije u autoindustriji.

Povezani članci

1

2

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo