TURIZAM
Poznato tko će i kako moći koristiti turističke vaučere u RS-u
Manager.ba/indikator.ba BiH 28 svibnja, 2020
Izvor fotografije:
indikator.ba

Vlada Republike Srpske donijela je danas Uredbu o uvjetima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima, kojom se utvrđuje način za subvencioniranje korištenja usluge smještaja u ugostiteljskim objektima na teritoriji Republike Srpske, s ciljem poticanja razvoja domaćeg turizma.

 

Vrijednost turističkog vaučera iznosi 100,00 KM i moći će se iskoristiti jednom u periodu od 15.lipnja/juna do 15. studenog/novembra 2020. godine za plaćanje usluge smještaja (noćenje s doručkom), bez obzira na vrijednost izvršene usluge smještaja.

Vaučer se može iskoristiti za plaćanje troškova smještaja (noćenje s doručkom) u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom u smještajnoj jedinici jednog ugostiteljskog objekta za smještaj.

U slučaju realizacije zajedničkog turističkog aranžmana u korist dva korisnika vaučera, isti se mogu koristiti za plaćanje troškova smještaja (noćenje s doručkom) u minimalnom trajanju od četiri noćenja zaredom u smještajnoj jedinici jednog ugostiteljskog objekta za smještaj ili u smještajnoj jedinici više ugostiteljskih objekata za smještaj, ako se turistički aranžman realizira posredstvom turističke agencije.

Korisnik vaučera je svaki punoljetni građanin Republike Srpske bez obzira na visinu osobnih primanja, koji ispunjava uvjete iz uredbe za dodjelu vaučera.

Vaučer se može koristiti samo radi plaćanja usluga smještaja koja uključuje noćenje s doručkom kod ugostitelja koji pruža ugostiteljske usluge u ugostiteljskom objektu za smještaj, a koji je van mjesta prebivališta korisnika vaučera.

Vaučer može koristiti samo lice na čije ime vaučer glasi i s istim se može plaćati samo usluga smještaja koja uključuje noćenje s doručkom.

Uredbom je propisano da Ministarstvo trgovine i turizma raspisuje javni poziv za ugostitelje i turističke agencije da uzmu sudjelovanje u shemi dodjele vaučera, kao i da vodi evidenciju subjekata koji su ispunili formalne i materijalne uvjete.

Pravo učešća na javnom pozivu ima ugostitelj koji je uredno izmirio porezne obaveze i ima najmanje četiri zaposlena radnika i turistička agencija nosilac

Licence Ministarstva koja je uredno izmirila porezne obaveze.

Po objavljivanju evidencije, Ministarstvo će raspisati javni poziv za građane Republike Srpske za podnošenje prijava za dodjelu vaučera.

Pored uobičajenih podataka, uz prijavu za vaučer biće potrebno dostaviti potvrdu o rezervaciji smještaja i kopiju osobne karte ili putovnice podnositelja prijave.

Uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srpske".

Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb