KRIPTOVALUTE
Povijesna transakcija: Bivši igrač Real Madrida plaćen bitcoinom
manager.ba/biznisinfo.ba Svijet 22 siječnja, 2021
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Iako iznos nije objavljen, u medijima se špekulira o protuvrijednosti od 100.000 eura, odnosno 3,3 Bitcoina.

 

David Baral, nekadašnji nogometaš Real Madrida (37 godina), postao je prvi nogometaš u povijesti koji je potpisao ugovor čija je vrijednost izražena kriptovalutom Bitcoin.

Naime, on je potpisao ugovor s nižerazrednom ekipom Inter iz Madrida, prenose mađarski mediji, a specifičnost ovog transfera je u tome što on nije plaćen gotovinom, niti je novac prebačen s jednog računa na drugi, već je u potpunosti isplaćen kriptovalutama.

“Sretan sam što sam dio ovog projekta. Želim još da igram nogomet, a ovo za mene predstavlja potpuno novi izazov”, poručio je Baral, prenosi Blic.

Tijekom svoje profesionalne karijere španjolski napadač je bio član Real Madrida od 2002. do 2006. godine, ali je uglavnom igrao na pozajmici u Castilli.

Nastupao je i za Levante, Granadu, i nekoliko timova na Cipru i u Japanu.

Do ove transakcije je došlo jer je Internacional de Madrid od ljeta 2020. dio eSport organizacije DUX Gaming, čiji je jedan od vlasnika bivši golman Real Madrida Tibo Kurtoa.

Među sponzorima kluba je i Criptan, španska platforma za trgovinu kriptovaluta, pa je logično zaključiti da su na ovaj način željeli da populariziraju usluge svog sponzora.

Tako je napravljen prvi profesionalni ugovor nogometaša koji je plaćen Bitcoinom.

Iako iznos nije objavljen, u medijima se špekulira o protuvrijednosti od 100.000 eura, odnosno 3,3 Bitcoina.

Povezani članci

1

2