U MOSTARU I SARAJEVU
Potpisan ugovor: Hilton stiže u BiH
Manager BiH 16 svibnja, 2023

 

Do 2026. godine otvorit će dva luksuzna hotela, jedan u Mostaru – Neretva Mostar Tapestry Collection by Hilton i jedan u Sarajevu – Hampton by Hilton Sarajevo City Centre. 

 

U hotelu Waldorf Astoria u Berlinu potpisan je franšizni ugovor o ulasku internacionalnog lanca hotela Hilton u Bosnu i Hercegovinu.

Internacionalni lanac hotela Hilton stiže u Bosnu i Hercegovinu. Do 2026. godine otvorit će dva luksuzna hotela, jedan u Mostaru – Neretva Mostar Tapestry Collection by Hilton i jedan u Sarajevu – Hampton by Hilton Sarajevo City Centre. 

Interšped doo. Sarajevo je potpisnik ugovora koji najavljuje otvaranje dva hotela – Neretva Mostar Tapestry Collection by Hilton u Mostaru i Hampton by Hilton Sarajevo City Centre, koji će biti otvoreni do 2026.godine.

Kako N1 saznaje, Hotel Neretva Mostar, Tapestry Collection by Hilton, imat će 80 soba, sadržavat će nekoliko restorana, spektakularnu terasu, zatvoreni bazen i druge vrhunske hotelske sadržaje.

Hotel će biti smješten na odličnoj lokaciji u Mostaru, na samoj obali rijeke Neretve i nekoliko minuta hoda od UNESCO-ve svjetske baštine.

Hampton by Hilton Sarajevo City Center sa smještajnim kapacitetom od 98 soba imat će elegantan i moderan dizajn u kojem će gosti uživati u veličanstvenom pogledu na grad.

N1 saznaje da će hotel biti lociran u centru Sarajeva u istaknutoj ulici Maršala Tita i u blizini brojnih kulturno – historijskih sadržaja glavnog grada Bosne i Hercegovine.

 

S HILTONOM ILI BEZ
Hotel Neretva trebao bi primiti prve goste na ljeto iduće godine

Hilton je vodeća globalna ugostiteljska kompanija u čijem portfoliju se nalazi 19 brendova svjetske klase. Posjeduju više od 7.100 objekata i više od 1,1 milion soba, u 123 zemlje i teritorije te su u do sada ugostili više od tri milijardi gostiju.

Tapestry Collection by Hilton je portfolio od preko 100 originalnih hotela koji gostima nude jedinstven stil i živu osobnost, podstičući ih da se povežu sa svojom destinacijom i uživaju u autentičnim iskustvima.

Upravo takav hotel bit će izgrađen u Mostaru, dok će u Sarajevu biti građen Hampton by Hilton, što je franšiza za smještaj broj jedan, kako je ranigira Entrepreneur® u posljednjih 14 godina. Riječ je o visokokvalitetnom i promišljeno dizajniranom smještaju i sadržajima.

 

Manager.ba

Povezani članci

1

2

Najnovije vijesti
Video
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!
DIREKTNA SURADNJA
ASA Bolnica i AKH iz Beča donose izvrsnost u zdravstvu
Savjeti