WELCOME TU FUTURE 2.0.
Poduzetništvo je budućnost!
Manager BiH 24 studenog, 2023

Dom mladih u Sarajevu protekla dva dana bio je centar poduzetništva. Najsikusniji su dijelili zanje i savjete, najmlađi predstavili ideje, a najbolji dobili poticaje. 


Najočekivanije poduzetničko okupljanje „Welcome to the Future 2.0“ održano je od 22. do 23. studenoga, a ovo je drugo izdanje Welcome to the Future koji je bio prvi Scale Up pitch održan u Bosni i Hercegovini 2022. godine. 

"Welcome to the Future 2.0", podijeljen u dva segmenta - Biznis Arenu i Pitch Arenu, bio je prepun posjetitelja.

 


Iskusniji djelili znanje i savjete

Tijekom Biznis Arene posjetiteljii su imali priliku poslušati najiskusnije iz struke, poput prof. dr. Željka Šaina s Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, Harisa Mujanovića, direktora sektora marketinga kompanije Bingo i CEO Via Media, Eve Maria Naeher, programske direktorice GIZ-a i mnoge druge koji su nesebično dijelili svoje znanje, korisne savjete i know how.
 
Pitch Arenu otvorio je Vojin Mijatović, federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta, a posjetiteljima su se obratili i Edin Duraković i Damir Gazdić ispred Vlade Tuzlanskog kantona.


Najmlađi predstavili ideje

Srce događaja bila su predstavljanja 8 poduzetnica i poduzetnika IMPAKT inkubatora koji su na inovativan, zabavan i zanimljiv način pokazali svoje ideje za unapređenje svojih poslovnih pothvata, a u tome im je pomogao voditelj događaja, Enis Bešlagić. 

Poduzetnice i poduzetnici koji mijenjaju lice Bosne i Hercegovine: Zerina Čolaković iz Zenice, Amina Vehabović iz Gračanice, Mirsad Imširović iz Srebrenika, Tijana Dabić iz Brčkog, Edis Hodžić iz Banovića, Edin Humić iz Kalesije, Mirela i Alen Jusupović iz Zavidovića i Orhan Ibrahimagić iz Tuzle. 


Najbolji dobili poticaje

Povjerenstvo je novčane poticaje dodijelilo Mirsadu Imširoviću (7.000,00 KM), Zerini Čolaković (5.000,00 KM) i Edinu Humiću (3.000,00 KM), a partneri događaja pripremili poklone za sudionike.

Investicijska fondacija Impakt, koja je bila organizator događaja, u svom je radu iznimno posvećena ciljevima održivog razvoja i s tim u vezi dodijeljena su i posebna priznanja - SDG šampioni svim sudionicima "Welcome to the Future 2.0".

Partneri događaja bili su: GIZ, Nestle, MCI, Bingo, Via Media, ProCredit Banka, SYS Company, Francuska Ambasada, Akta, Europlakat, Caritas Švicarske u Bosni i Hercegovini, AdHive, FixIt, Lynks i AMTEC

Medijski pokrovitelji i prijatelji: RSG, Antena, Manager.ba, Buka.ba, UNA TV, Alfa TV.

Više informacija možete provjeriti na web stranicama i Facebook profilu Investicijske fondacije Impakt.

 

Poslovni portal Manager.ba s ponosom ističe svoje medijsko pokroviteljstvo ovog događaja, a nagrađenim mladim poduzetnicima želi puno uspjeha u budućem radu.

 

Manager.ba

 

Video
ASA BOLNICA
ASA Bolnica Sarajevo, februar 2024
MIRO RAGUŽ
Umjesto građevinskog inženjera postao pionir grafičkog dizajna
RASIM MEMAGIĆ, ALMA RAS D.O.O.
Brend iz Olova koji je krenuo u svijet