KOMPANIJE
Poduzeće "Tako" otvara proizvodni pogon u Hadžićima i novih 100 radnih mjesta
Manager.ba/faktor.ba BiH 21 listopada, 2019
Izvor fotografije:
faktor.ba

U prvoj fazi razvoja govorimo o 100 novozaposlenih, a ovisno od potreba tržišta, te daljnjeg razvoja brenda rast će i broj zaposlenih.

 

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović i direktor poduzeća "Tako" d.o.o. Sarajevo Benjamin Kasumović potpisali su ugovor o kupoprodaji zemljišta vrijedan 606.900,00 KM.

Naime, poduzeće "Tako" kupilo je od Općine Hadžići dvije lokacije u Privrednoj zoni Hadžići ukupne površine 6.069,00 m2. Kupovinom zemljišta "Tako" je napravio prvi korak ka realizaciji projekta izgradnje i razvoja proizvodnog pogona u sektoru prehrambene industrije.

-Nova proizvodna hala će zahtijevati i nova radna mjesta. U prvoj fazi razvoja govorimo o 100 novozaposlenih, a ovisno od potreba tržišta, te daljnjeg razvoja brenda rast će i broj zaposlenih. U Hadžićima smo pronašli prostor za potrebe projekta koji je kompozicijom i infrastrukturom odgovorio na sve zahtjeve potrebne  za izgradnju funkcionalne proizvodno-poslovne jedinice - poručili su iz poduzeća "Tako", priopćila je Općina Hadžići.

Tagovi:
Povezani članci

1

2