RYANAIR, IBERIA, AIR MONTENEGRO...
Počela utrka zračnih luka u regiji za iduću sezonu
Manager Regija 04 prosinca, 2023

Zračne luke u Zadru, Dubrovniku, Zagrebu i Podgorici mogu već početi "trljati ruke" nakon obznanjenih novih letova zračnih prijevoznika za iduću sezonu...


Ryanair nastavlja sa širenjem svoje mreže linija iz zračnih luka u regiji ka europskim odredištima. EX-YU Aviation News piše kako se irski niskotarifni prijevoznik odlučio za nekoliko novih linija iz Banjaluke, Zadra i Zagreba.

Od 1. travnja otvara se linija između Banjaluke i Baden Badena, te čak 6 novih linija iz Zadra i to za Barcelonu, Kopenhagen, Cork, Košice i Kaunas. Očekuje se također i potvrda linija između Zadra i Hahna, Torina, Rima, Vaxja i Varšave koje su bile otvorene prethodne turističke sezone. Ryanair je najavio kako će broj letova iz ove jadranske zračne luke povećati za trećinu i kako bi u 2024. godini on trebao dosegnuti brojku od 8.249 (dolaznih i odlaznih zajedno).

 

Sezonska baza u Dubrovniku

Ryanair će u Dubrovniku oformiti svoju sezonsku bazu. Prometovat će na ukupno 18 linija iz najjužnijeg hrvatskog grada i to prema Memmingenu, Weezeu, Bergamu, Krakowu, Rimu, Berlinu, Sandefjordu, Stockholmu, Wroclawu, Beauvaisu, Helsinkiju, Baden Badenu, Manchesteru, Poznanu, Charleroiu.

Ryanair će također ojačati prisustvo i u zagrebačkoj zračnoj luci. Namjerava tamo stacionirati i četvrti Airbus A320 te otvriti nove linije za Alicante, Gironu i Palma de Mallorca u Španjolskoj, Pisu u Italiji i Marsej u Francuskoj počev od 31 ožujka. 

Nastavit će prometovati na linijama između Zagreba i Mančestera, Podgorice i Sofije koje su zamrznute tijekom zime.Povećat će broj letova za Basel, Beauvais, Charleroi, Rim, Gothenburg, Maltu, Weeze, London i Malagu. Ryanair nije najavio ponovno pokretanje linija za Brindisi, Bratislavu, Memmingen i Hahn.


AirMontenegro povećava broj linija iz Podgorice i Tivta

Air Montenegro namjerava pokrenuti četiri nove sezonske linije, iz Podgorice za Minhen i Ostravu, te Tivta za Baku i Izmir. 
 


Iberia povećava broj letova za Zagreb

Španjolski nacionalni zračni prijevoznik Iberia povećat će broj letova između Madrida i zagreba naredne sezone. U ovom trenutku najavljeno je 129 letova zrakoplovom Airbus A320 i 43 leta zrakoplovom Airbus A321 on 43.


Manager.ba

Povezani članci

1

Video
ASA BOLNICA
ASA Bolnica Sarajevo, februar 2024
MIRO RAGUŽ
Umjesto građevinskog inženjera postao pionir grafičkog dizajna
RASIM MEMAGIĆ, ALMA RAS D.O.O.
Brend iz Olova koji je krenuo u svijet