U ČETVRTAK I PETAK
PIT KRAJINA 2023: Otkrijmo Krajinu, našu priliku za izuzetnost
Manager 20 rujna, 2023

 

U četvrtak, 21. septembra 2023. u hotelu „Kostelski Buk“ u Bihaću počinje dvodnevni događaj PIT Krajina 2023: Otkrijmo Krajinu, našu priliku za izuzetnost u organizaciji agencije za industrijski marketing Bravaria Industrial Marketing uz podršku Grada Bihaća, Razvojne agencije Unsko-sanskog kantona, Privredne komore USK i Cube Consultinga.

„Ovoseptembarski PIT događaj izrastao je iz PIT konferencija i, mogu reći, postao odlična poslovna tradicija. Događaj smo diferencirali u dvije kategorije: stručnu konferenciju posvećenu predstavnicima proizvodnje, industrije i tehnologije te poslovni sajam, a obilovat će stručnim izlaganjima i praktičnim radionicama, prilikama za umrežavanje i dogovaranje poslovne saradnje te razmjenu iskustava i diskusiju“, riječi su Samire Avdić, direktorice agencije Bravaria Industrial Marketing.

Podsjetimo, ovo je osmi u nizu stručnih i tematskih događaja u organizaciji agencije Bravaria od početka ove godine, a treći u Unsko-sanskom kantonu: prva PIT konferencija održana je 2018. godine, potom 2019, nakon koje je uslijedila pauza uslijed pandemije korona virusa.

Avdić ističe: „Ove godine u Bosansku Krajinu vraćamo PIT događaj, bogat, raznovrstan i respektabilan s važnim ciljem ujedinjenja privrede ovog kraja te otvaranja novih prilika i mogućnosti. Cijeneći povratne informacije od naših lokalnih partnera i saradnika, kao i iskazani interes kompanija i pojedinaca, vjerujemo da nas očekuju dva odlična dana.“

PIT događaji predstavljaju snagu i potencijal poslovne zajednice Bosne i Hercegovine na polju proizvodnje, industrije i tehnologije te imaju zadatak biti dobar pokretač potrebnih i željenih promjena. U kratkom vremenu nude sva važna i aktuelna komprimirana znanja i najbolje prakse, kako profesionalcima, tako i entuzijastima ovog sektora. 

Bit će to svojevrstan ekosistem koji podržava inovacije i poduzetništvo, a bogata agenda tematski je podijeljena i okvirno obuhvata cjeline poput: automatizacije u proizvodnji, industrijskih softvera i pametnih fabrika, novih tehnoloških trendova, uloge robota u proizvodnji, nabavke u proizvodnji, važnosti ljudskih potencijala te nosilaca regionalnog razvoja USK. 

Partner u organizaciji događaja: Grad Bihać
Srebrni sponzori događaja: CadCam Solutions, Cube Consulting, DataLab, Ensolva,
Bronzani sponzori događaja: BHS Informatika, Euro-Roal
Prijatelji događaja: Long Wood, Krupa Kabine, Ant Colony, USAID, Aras, Akrobat, GAT, Asta

Business media partner događaja: Fena, Akta.ba
Medijski pokrovitelji događaja: PIT.ba, Manager.ba, RTV Bihać
 

Povezani članci

1

Najnovije vijesti
Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim
Savjeti