PROJEKTI
Ovo je firma koja će graditi pročistač otpadnih voda na Bjelašnici
Manager.ba/akta.ba BiH 14 kolovoza, 2019
Izvor fotografije:
akta.ba

Općina Trnovo odabrala je izvođača radova za izgradnju postrojenja za pročišćavanje otpadne vode na Igmanu i Bjelašnici tehnologija PVA-MBBR.

Radi se o firmi Neimari d.o.o. Sarajevo koji će izvoditi radove na projektiranju, ishođenju potrebnih dozvola i suglasnosti, nabavu, izgradnju, dovršenje, testove po dovršetku, puštanje u rad, pokusni rad, tehnički pregled, obuku osoblja naručitelja, te sve vezane poslove uključujući pripremne terenske radove.

Postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda će se temeljiti na tehnologiji PVA-MBBR na osnovu modularne fazne gradnje biološkog pročišćavanja.

Izgradnja uključuje također i pripremu terena i svih pomoćnih sadržaja, krajobrazno uređenje lokacije u okviru ovog projektnog zadatka.

Postrojenja, nabava i dobava svih komunalnih usluga, izgradnja pristupne prometnice, glavnog dovodnog kolektora i druge kabelske i cijevne infrastrukture, unutarnjih prometnih površina, opskrbu vodom, površina za odlaganje, manipulativnih i parkirališnih površina, ispusnu građevinu i ostale objekte te nasipavanje terena Postrojenja u okviru ovog projektnog zadatka.

Vrijednost radova bez PDV-a iznosi 2.677.862,54 KM.

Pored Centra za međunarodnu suradnju i razvoj (CMSR) koji će spomenutim Sporazumom donirati Općini Trnovo 640.795 EUR-a, ovaj projekt će sufinancirati i Kanton Sarajevo i FBiH sa po 500.000 KM, te Općina Trnovo sa milijun KM.

Podsjetimo, samo četiri takva pročistača su izgrađena na Balkanu, dva u Sloveniji i dva u Hrvatskoj.

Tagovi:
Povezani članci

1