SAVJETI
Ove tri stvari uspješni ljudi čine nedjeljom da bi bili sretniji
manager.ba/akta.ba 04 lipnja, 2022

Stručnjaci koji se bave pitanjem produktivnosti dali su prijedloge kako na odgovarajući način iskoristiti nedjelju. Izdvojili su tri prijedloga za koja navode da uspješne ljude čine sretnima.

 

Stručnjak Chris Bailey je obrazložio ta tri prijedloga za koja je istakao da nisu čarobni lijek, ali da svakako mogu pomoći.

 

#1 Odrediti prioritete za predstojeću sedmicu

Bailey je naglasio da planiranje predstojeće sedmice doprinosi smanjivanju stresa i anksioznosti. Planiranje podrazumijeva "pravilo tri stvari" ili određivanje tri stvari koje se žele ostvariti u poslovnom ili privatnom životu.

#2 Kreiranje liste zadataka i postignuća

Bailey preporučuje i stvaranje liste postignuća i zadataka te da se ta lista svake sedmice ažurira. Postignuća se odnose na sedmicu na isteku, dok se zadaci odnose na sljedeću sedmicu.

"Brzo zaboravimo šta smo postigli i fokusiramo se na ono što nismo uradili. Na trenutak čestitajte sebi na napretku koji ste planirali. To vam može podići samopouzdanje i biti motiv za narednu sedmicu", ukazao je Bailey.

#3 Pronalazak rituala

Sugeriše se i prakticiranje onih aktivnosti kojima osoba može pomoći sama sebi. Jedna od takvih jeste druženje s ljudima u čijem se društvu dobro osjeća ili meditacija. Bailey je napomenuo da je najvažnije biti redovan u tim aktivnostima, prenosi CNBC.

 

  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo