NAJVEĆA U REGIJI
Otvorena tvornica za laminaciju PVC profila u Donjoj Bistri 
Manager Regija 01 lipnja, 2023

 

Deceuninck, jedan od vodećih svjetskih proizvođača PVC profila, otvorio je novi poslovno-proizvodni pogon u Donjoj Bistri, ujedno najveću tvornicu za laminaciju PVC profila u ovom dijelu Europe, a investicija je vrijedna gotovo sedam milijuna eura


Ovime je Deceuninck, koji je do sada poslovao na tri odvojene lokacije u Hrvatskoj, na jednom mjestu objedinio sve poslovne procese, od skladišta i proizvodnje do uprave i administracije. Uz upravu i zaposlenike Deceunincka Hrvatska, svečanom otvorenju prisustvovao je veleposlanik Kraljevine Belgije u Hrvatskoj, Nj.E. Nicolaas Buyck, koji je istaknuo kako je ova velika investicija belgijske tvrtke u Hrvatskoj dodatna potvrda snažnih veza Hrvatske i Belgije i u području gospodarstva.


'Deceuninck je u svojih više od 80 godina poslovanja izrastao u globalno prisutnog proizvođača. Uz europsko tržište na kojem ostvarujemo polovicu prihoda, prisutni smo i na tržištu SAD-a i Kanade već gotovo 30 godina, a značajno tržište je i Turska, koja je i hub za izvoz na istočno tržište, ali i Južnu Ameriku. Pokretanje poslovanja u Hrvatskoj prije 20 godina bila je iznimna poslovna odluka i danas se iz Zagreba opskrbljuju naši partneri u regiji te Italiji. Otvaranje novog pogona, objedinjavanje svih poslovnih procesa, najmodernija oprema i iskustvo naših djelatnika omogućit će daljnji rast ovog, za nas važnog tržišta', istaknuo je Bruno Humblet, izvršni direktor Deceuninck grupe.


'Naša nova tvornica u Donjoj Bistri koja se prostire na čak 17.000 m2, omogućit će daljnje povećanje kapaciteta na 11 proizvodnih linija, veću efikasnost, ali i bržu i kvalitetniju isporuku prema više od 500 partnera u Europi. Povećanje proizvodnih kapaciteta podrazumijeva i potrebu za dodatnim zapošljavanjem. Trenutno u Hrvatskoj zapošljavamo 160 djelatnika, a plan je do kraja godine otvoriti dodatnih 40 radnih mjesta' rekao je Josip Klasić, direktor Deceunincka za regiju.

Nova tvornica izgrađena u skladu s najmodernijim zahtjevima u pogledu održivosti pa su tako ugrađeni najsuvremeniji materijali i uređaji koji štede energiju i ne zagađuju okoliš zbog čega je dobila A+ energetski certifikat. Dodatno, u planu je izgradnja vlastite solarne elektrane na proizvodnoj hali. Počeci Deceunincka sežu u 1937. godinu kada je Benari Deceuninck pokrenuo proizvodnju gumba, kopči za remenje te raznih proizvoda od plastičnih folija. Danas je Decuninck među tri najveća svjetska proizvođača PVC profila prozora i vrata te vrhunskih podnih obloga. Sjedište tvrtke je u Belgiji, a Deceuninck proizvodi u 17 zemalja te svoje proizvode isporučuje u 90 zemalja svijeta. Ukupno u svijetu zapošljava čak 3709 ljudi. Na razini Grupe, Deceuninck je u 2022. ostvario ukupno 974,1 milijuna eura prihoda. Hrvatska podružnica tvrtke Deceuninck u Hrvatskoj otvorena je 2004. godine te iduće godine obilježava 20 godina uspješnog poslovanja.

 

tportal.hr / Manager.ba

Povezani članci

1

Najnovije vijesti
Video
ANER KRUŠKONJA, OBRTNIČKA KOMORA HNŽ
Koliko se danas isplati biti obrtnik
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!