GRADAČAC
Otvoren novi pogon u kojem će se raditi za njemački Magnet – Schultz
Manager.ba/akta.ba BiH 12 srpnja, 2018

Pirić Magneti d.o.o. sa sjedištem u Gradačcu svečano je otvorio novi pogon u Industrijskoj zoni III. Partner firme je firma Magnet - Schultz iz Njemačke koja svoje tržište ima u SAD-u i Kini a novootvoreni pogon radit će za Magnet – Schultz prema najnovijim dostignućima u ovoj branši.

Općinski načelnik Edis Dervišagić u svom obraćanju izrazio je zadovoljstvo otvaranjem još jednog privrednog subjekta koji će doprinijeti razvoju općine Gradačac i novog zapošljavanja. Izrazio je zadovoljstvo što je ova firma iz Njemačke prepoznala Gradačac kao općinu sa povoljnim privrednim okruženjem.

Ovom prilikom Općinski načelnik osvrnuo se i na aktivnosti koje se provode na izgradnji ove i drugih industrijskih zona u cilju što većeg privređivanja i investiranja u općinu Gradačac.

Aktivnostima Općine Gradačac, na izgradnji i opremanju Industrijskih zona infrastrukturnim objektima, doprinijele su da Općina Gradačac ima preko 9000 zaposlenih kao i da je u vrhu po izvozu u Federaciji Bosne i Hercegovine.

U toku je i realizacija najznačajnijeg projekta Vodosnabdijevanja i zaštita okoliša (Rekonstrukcija prečistača sa proširenim kanalizacionim sistemom) čime se obuhvaća i područje ove Industrijske zone.

Povezani članci

1

2

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo